Delilsiz ihraç

Savcılığın 3.5 yıl takip ettiği, hakkında delil bulamadığı akademisyen KHK ile ihraç edildi.

Yayınlanma: 07.01.2017 - 19:42
Abone Ol google-news

Hükümetin çıkardığı son OHAL KHK’si ile “terör örgütleriyle iltisaklı olduğu gerekçesiyle” ihraç edilen Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Dr. Cenk Yiğiter hakkında 3.5 yıl süren soruşturmada herhangi bir delil bulunamadığı ortaya çıktı. Yiğiter, telefonlarının ve işyerinin dinlendiği, fiziki takibe maruz kaldığı soruşturma sonunda verilen takipsizlik kararına rağmen ihraç edilmesinin ardında hakkında çeşitli usulsüzlükler nedeniyle şikâyetlerde bulunduğu Rektör Erkan İbiş’in olduğunu söyledi. Yiğiter hakkında Ankara Anayasal Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından Gezi soruşturması kapsamında soruşturma açıldı. Soruşturma kapsamında Haziran 2013’ten Aralık 2016’ya kadar telefonu dinlendi, telefon sinyali takip edildi, kamuya açık yerlerde ve işyerinde teknik cihazlarla takip edildi. Bütün bu takiplerde herhangi bir terör örgütü ile en küçük ilişkisi olduğuna dair delil bulunamayınca Yiğiter hakkında takipsizlik kararı verildi. Hakkındaki soruşturma ve dinleme, fiziki takip kararlarını savcılığın gönderdiği takipsizlik kararı ile öğrenen Yiğiter, “Tüm bu takip sonucunda savcılık hakkımda herhangi bir terör şüphesi olmadığına kanaat getirerek takipsizlik kararı verdi. Bu karardan bir ay sonra terörle ilişkilendirilerek KHK ile ihraç edildim. Bu listeye adımı AKP Siyaset Akademisi Hocası Erkan İbiş yazdı” dedi.

 Darbeyi lanetledi

Yiğiter, 15 Temmuz darbe girişimi sürerken, saat gece 02.00’de Ankara Üniversitesi e-posta listesine “Halka karşı silah kullanmak insanlık suçudur, bu suça da ortak olmayacağız” yazarak kanlı darbe girişimini Ankara Üniversitesi’nde ilk lanetleyen akademisyendi. Ancak üniversitede gördüğü usulsuzlüklerle ilgili şikayetleri nedeniyle Rektör Erkan İbiş’in hedefi haline geldi. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Vekili’nin bir özel hukuk bürosunun web sitesinde danışman sıfatıyla tanıtılıyor olmasını gündeme getirdi ve bu konuda şikayette bulundu. Konu YÖK tarafından İbiş’e iletildi. İbiş, dekan vekili hakkında ön inceleme yapıp soruşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Cemaat şikâyeti

2012 yılında Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş yönetiminin “Cemaat” yurtlarına akreditasyon vermesini ve bu yurtların üniversite yerleşkesi içerisinde tanıtım ve kayıt masası açmasını gündeme getiren Yiğiter hakkında yine İbiş’in emriyle soruşturma açıldı. Yiğiter, İbiş’in AKP Siyaset Akademisi’nde ders anlatmasını ve AKP’nin “AK Kütüphanesini” ziyaretiyle ilgili de şikayetçi oldu. Konu YÖK Denetleme Kurulu’na sevk edildi. Bunu gündeme getirdiği için yine İbiş’in emriyle hakkında soruşturma açıldı. Kalecik Meslek Yüksekokulu’na ifade veren Yiğiter, aynı yerde bu kez ek savunma vermeye çağrıldı ancak gitmedi. Yiğiter hakkında son bir yıl içinde 6, son 6 ay içinde 5, son iki ay içinde 3 soruşturma açıldı. Haziran 2016’da yapılması gereken ataması yapılmadı ve son KHK ile de ihraç edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler