CHP'li kadınlardan yasağa karşı kampanya

Anayasa değişikliğinin Meclis’teki görüşmeleri devam ederken CHP’li kadın milletvekilleri “Hayır” kampanyası başlattı. Kadın vekiller, teklife niçin hayır dediklerdini kadınlara ve halka daha iyi anlatabilmek için çektikleri videoları sosyal medyada paylaştı.

Yayınlanma: 13.01.2017 - 20:08
Abone Ol google-news

Kampanyanın öncülüğünü yapan Ankara milletvekili Şenal Sarıhan, “Ankara Valiliği 30 günlük yasakla, sokakları halka ve vekillere yasakladı. Biz bu kampanya ile her yere çığlığımızı duyurmak istiyoruz. Kadınlardan ve herkesten bu videoları paylaşarak, sesimize güç katmalarını diliyoruz” dedi. Kampanyaya destek veren kadın vekillerinin bazıları videolarla şöyle seslendi:

Burcu Köksal: Bu teklif toplumsal bir uzlaşı ile gerçekleştirilmediği için, tek bir kişiye hizmet ettiği için kabul etmiyoruz. Bu ayrışma, Türkiye Cumhuriyeti’ni yakın bir zamanda bölünmeye götüreceği için hayır diyorum.

Candan Yüceer: İstiyorlar ki; tarihimizi, Cumhuriyetin tüm kazanımlarını, bağımsızlığımızı, egemenliğimizi, özgürlüğümüzü, haklarımızı çöpe atalım, unutalım. İrademizi, aklımızı vicdanımızı kendileri gibi bir tek kişiye teslim edelim. Baskıya zulme tehdide, şiddete, boyun eğelim, korkalım. Birileri Sultanlık rejimi kurmak istiyor, birileri ona koltuk değneği oluyor diye bu halk, zulme geçit vermeyecektir .

Zeynep Altıok: Hedeflenen, doğrudan bir rejim değişikliğidir. AKP’nin, yeni Türkiye ve ileri demokrasi diye çıktığı yolda, tek adamın yetkisini, diktasını dayatması anlamına gelmektedir. Milli irade dedikleri, halkın yüzde yüzünü belirlediği milletin Meclisi’nin, yüzde elli birin oyuyla yok edilmesi, feshedilmesidir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler