Kılıçdaroğlu kaygılarını paylaştı

Devlet Bahçeli, Kemal Kılıçdaroğlu’nu Meclis’teki makam odasının kapısında karşıladı. İki liderin baş başa görüşmesi ise 45 dakika sürdü.

Yayınlanma: 18.01.2017 - 19:03
Abone Ol google-news

Meclis’te anayasa değişikliği teklifi görüşmelerinin ikinci turunun başladığı gün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Meclis’te bir araya geldi. Tek gündem maddesinin “anayasa değişikliği teklifi” olduğu görüşmede, Kılıçdaroğlu, teklife ilişkin endişe ve kaygılarını Bahçeli ile paylaştı. Görüşmede Kılıçdaroğlu, Bahçeli’ye, AKP’li İsmail Aydın’ın ilk dört maddenin değiştirilebileceği yönündeki sözlerini anımsatarak, “Cumhurbaşkanı’nın danışmanları da açık açık ilk 4 maddenin değiştirilebileceğini dile getiriyor. Bunlar Cumhurbaşkanı’na akıl verdiği insanlar. Bunlar bunu söylüyorsa dolayısıyla AKP de bunu istiyor. Genel kurulda bir AKP’li milletvekili ağzındaki baklayı çıkardı” dedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Kılıçdaroğlu’nu, “15 Temmuz sonrası beka sorunu yaşayan Türkiye ile ilgili sorunlara karşı yapıcı adımlar atmamakla ve anayasa değişiklik teklifinde sorumluluk üstlenmemekle” eleştirdi.

İhtiyacım vardı

Görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu, “MHP Türk demokrasi tarihinin çok önemli bir partisidir. Bugünlerde benim şahsen görüşmeye ihtiyacım vardı. Sayın Başkan’ı ziyaret ettim. Lütfedip, kabul ettiler. Anayasa değişikliğiyle ilgili kaygılarımı kendileriyle paylaştım ve kendisine çok teşekkür ederim” derken gazetecilerin görüşmeye ilişkin sorduğu soruya Bahçeli’nin yanıtı da “Sayın Genel Başkan gerekeni söyledi” oldu. İki liderin açıklaması bir dakikadan az bir sürede sona ermesi dikkat çekti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler