CHP'li Dudu'dan Atatürk ve evrim sorusu

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Yayınlanma: 21.01.2017 - 21:47
Abone Ol google-news

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, hazırlanan yeni eğitim müfredatında, laik demokratik Cumhuriyet rejimi anlayışına uygun derslerin çıkarıldığı, AKP’nin “Yeni Türkiye” vizyonu adı altında inşa etmek istediği rejime dönük ayarlama yapıldığını belirterek, “Yeni eğitim müfredatında din ile uyuşmadığını düşündüğünüz bilimsel kuramların tamamını kademe kademe çıkaracak mısınız? 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü öncelik olarak alıp, Kurtuluş Savaşı ve Milli Mücadele sürecini daha önemsiz hale mi getirmeye çalışıyorsunuz?” diye sordu. Atatürk ve evrim teorisinin eğitim müfredatından çıkarılmasını eleştiren Dudu, Bakan Yılmaz’a şu soruları yöneltti

-Lise müfredatında biyoloji dersinden ‘Hayatın başlangıcı ve evrim’ teorisi neden çıkarılmıştır?

-Bilim adamı Charles Darwin’in evrim teorisini, varsayım mı bilim olarak mı değerlendiriyorsunuz?

-Evrim teorisinin, yaradılış teorisi ile uyumsuz olduğunu mu düşünüyorsunuz?

- Big Bang için Milli Eğitim Bakanlığı’nın düşüncesi nedir?

-Bilimi nasıl açıklıyorsunuz?

-Yeni eğitim müfredatında din ile uyuşmadığını düşündüğünüz bilimsel kuramların tamamını kademe kademe çıkaracak mısınız?

-Atatürkçülük neden ilkokul 1. Sınıf Hayat Bilgisi dersi ile ortaöğretimde sosyal bilimler dersinin müfredatından çıkarılmıştır? 

-Atatürk’ün vatan ve millet sevgisi; yurdun Atatürk önderliğinde düşmanlardan kurtarılması; Atatürk resmi, Türk bayrağı, İstiklal Marşı ve Gençliğe Hitabe’nin sınıfta bulunmasının nedenlerinin anlatılması, Türk milletinin Atatürk önderliğinde kavuştuğu hak ve hürriyetlerin çocuklarımıza öğretilmesini hangi açılardan sakıncalı buldunuz?

-15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü öncelik olarak alıp, Kurtuluş Savaşı ve Milli Mücadele sürecini daha önemsiz hale mi getirmeye çalışıyorsunuz?

-“Hayatta en hakiki mürşit ilimdir” anlayışını esas alan Atatürkçülük, yeni eğitim vizyonunuza ters mi düşmektedir?”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler