AKP Avrupa’da meydana çıkamadı

AKP kendi tezlerini savunamadı; milletvekillerini Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’ne yollamadı.

Yayınlanma: 24.01.2017 - 15:50
Abone Ol google-news

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) ‘’Türkiye’deki son gelişmelerin görüşülmesi’’ konusunu acil gündem maddesi olarak ele almama kararı verdi. AKP’li 11 üyenin 10’u görüşmelere katılmadı ve kendi tezlerini savunmadı. Meydanı boş bırakan AKP, kendi milletvekillerini oylamaya getirmemesinin üstünü örtmek için CHP’yi suçladı.

CHP’lilerin ise Türkiye aleyhine bir karar alınmasını önlemek için görüşmelere katılmadığı öğrenildi.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Türkiye’deki son gelişmelerin “acil görüşülmesi’’ talebini öncelikli olarak ele almamaya karar verdi.

AKP’nin 11 üyeyle temsil edildiği meclise, sadece milletvekili Talip Küçükcan’ın katıldığı, diğer on vekilin ise Strasbourg’a gitmediği ortaya çıktı.

AKP’li on vekilin toplantıya katılmaması, iktidarın tezlerini savunacak hiçbir üyenin olmaması anlamına geliyor. Türkiye aleyhine karar alınması muhtemelen olan bu toplantıya AKP’li vekillerin gitmediğinin ortaya çıkması üzerine, AKP’liler yine bilindik söylemlere başvurdu.

AKP’li Talip Küçükcan, “CHP’li dört üye toplantıya girmedi ve bize destek vermedi’’ diyerek CHP’yi suçladı.

Oysa ki; AKP’li 11 üyenin 10’u toplantıya katılmadı ve iktidarın tezlerini savunmaktan kaçtı. AKP bu gerçeğin üstünü örtebilmek amacıyla CHP’yi yandaş medyada hedef tahtasına oturttu.

CHP’lilerin ise “Biz toplantıya girsek, hükümete yönelik eleştirilerimizi dile getirmek zorunda kalacaktık. Toplantıya girmedik ve Türkiye’nin AKPM’den dışlanmasının önünü kestik’’ dedikleri öğrenildi.

CHP’nin insan hakları ve demokratik işleyiş konusunda çizgisinin net olduğunu belirten milletvekilleri, “Kendi tezlerini gelip savunmayan AKP’liler, klasik yöntemleri kullanıyor ve CHP’yi suçluyor. Önce böyle önemli bir toplantıya niye katılmadıklarının hesabını vermeleri gerekir’’ dedi.

AKP ise 11 üyeyle temsil edildiği AKPM’ye on milletvekilini neden göndermediğine ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.

Yandaş medya da AKP’nin toplantıya on üyeyi göndermediğini yazmadı ve CHP’yi suçlamayı tercih etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler