CHP'li Özgür Özel'den MHP'ye: Hangi menfaat sonucunda bu desteği verdiklerini açıklasınlar

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin'e sert yanıt verdi. Özel MHP'lilere seslenerek, "Hangi menfaat sonucunda bu desteği verdiklerini açıklasınlar " dedi.

Yayınlanma: 02.02.2017 - 18:25
Abone Ol google-news


CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin'in "Yeni sistemde CHP olmayacak. CHP bundan rahatsız" açıklamasına, "CHP'nin son seçimlerde aldığı oy yüzde 25. Son kamuoyu araştırmalarında yüzde 28 gücüyle, yüzde 11-12 barajının hemen üzerinde can çekişen MHP gibi değil. Sistem iki partili bir sistem getirirse, burada olmazsa olmaz partinin CHP olacağı açık" cevabını verdi.


MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin'in "Yeni sistemde CHP olmayacak. CHP bundan rahatsız" açıklamasına, CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel'den açıklama geldi.

Anayasa değişikliğiyle ülkede bir rejim değişikliğine gidileceğini söyleyen Özel, "AK Parti'nin imzaları, MHP'nin genel başkanın ve birkaç yöneticisinin desteğiyle meclisten ite kaka geçirilen ve vatandaşın karşısına gelen bir rejim değişikliğiyle karşı karşıyayız. Sürecin hiçbir yerinde olmayan MHP Genel Başkan Yardımcısı Şevkat Çetin, dün çıkmış 'Yeni sistemde CHP olmayacak. CHP bundan rahatsız' diye bir şey söylemiş.

Bugün sistem dedikleri MHP ve Devlet Bahçeli için AK Parti'nin Cumhurbaşkanlığı sistemi ambalajı içerisine koymuş olduğu tam olarak başkanlık sisteminin yargı demeti olmayan Türk tipi, Tayyip tipi başkanlık sistemidir. Bu başkanlık sistemini MHP için özel Cumhurbaşkanlığı sistemi yalandan ambalajının içine koydular. Ama Türkiye rejimi için bir bombalı paket. Bunu MHP'nin tabanında gelen itirazlar için bir başka şekilde örtmeye çalışıyorlar" diye konuştu.


"YENİ SİSTEMDE CHP'NİN OLACAĞI AÇIKTIR"


Anayasa değişikliğiyle getirilmesi düşülen iki partili parlamenter sistemde, MHP'nin değil, CHP'nin olacağını altını çizen Özel, "Şefkat Çetin dönsün şuna baksın. Onun söylemesiyle kimse doğru bildiğinden şaşmaz. Ama AK Parti'nin Anayasa Komisyonu Başkanı ve Adalet Komisyonu başkanı ayrı ayrı Anayasa Komisyonu'nda bu sistemin iki partili bir sisteme gideceğini söylediler. Burhan Kuzu ise net olarak 'AK Parti ve CHP olur.

Geri kalan partilerde bunların içinde erir' diye bir şey söyledi. Şimdi MHP tabanından gelen 'Siz partimizi yok ediyorsunuz' diyenlere cevap olsun diye tutmuş, bu yeni sistemde CHP olmayacak diyor. CHP son seçimlerde aldığı oy yüzde 25. Son kamuoyu araştırmalarında yüzde 28 gücü ile yüzde 11-12 barajın hemen üzerinde can çekişen MHP gibi değil. Sistem iki partili bir sistem getirirse, burada olmazsa olmaz partinin CHP olacağı açık.

Ama o kendi tabanına milliyetçilere, ülkücülere hangi menfaat, hangi gizli anlaşma, mecburiyet, mahkumiyet ve mahcubiyet sonucunda bu desteği verdiklerini ve partilerini kendi kendilerine yok etmeyi, tabelasını indirmeyi göze aldıklarını açıklasınlar. Çünkü çok net bir şey var. AK Parti'nin genel stratejisi içerde güçlenenleri dışarı atıyorlar, dışarıda güçlenen partileri de içeri alıyorlar. İçerde güçlenen figürler AK Parti'nin 30'un üzerinde kurucusundan üçü partide geride kalan siyaset sahnesinde yok. Dışarda HAS Parti güçleniyordu, aldılar. Numan Kurtulmuş'a bir koltuk, HAS Parti ortada yok. Eridi gitti. Demokrat Parti güçleniyordu, Soylu'ya bir koltuk, eridi gitti. Şimdi de MHP'den bir iki kişiye koltuk. Ama koskoca MHP geleneğiyle, göreneğiyle, geçmişi ve tarihiyle yok olmakla karşı karşıya. Bunun hesabını versinler" dedi.

"MHP'NİN TABANI DEĞİŞKİLİĞE HAYIR DİYOR"

MHP tabanının anayasa değişikliğine 'Hayır' dediğini öne süren Özel, MHP'li yöneticilere çağrı yaptı. CHP'li Özel, "Eğer MHP'nin yöneticilere çok güveniyorlarsa gelsinler yan yana duralım, birlikte MHP'lilerin yoğun olarak bulundukları kahvelere gidelim. Ülkü ocaklarına gidelim, lokallere gidelim. Ben varım. MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin var mı? Bakın oralarda neler konuşuyorlar. Orada söylenen şu 'Biz MHP'nin yöneticilerinin ne söylediğiyle değil, partimizin ilkeleriyle ve geçmişi ile birlikte hareket edeceğiz ve bundan sonraki süreçte bu ülkeye, bu vatana ve bu rejime sahip çıkacağız. Devlet Bahçeli ne derse desin oyumuz hayırdır' diyor. Şefkat Çetin cesaretin varsa gel birlikte ülkücüleri ve milliyetçileri birlikte ziyaret edelim" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler