Kılıçdaroğlu: Türkiye’nin sınırları cetvelle çizilmedi!

Şehit Fethi Sekin adına yapılan parkın açılışında konuşan Kılıçdaroğlu, ‘Sınırlarımızda binlerce şehidin kanı vardır’ dedi.

Yayınlanma: 05.02.2017 - 06:22
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, teröristlerin halkta yılgınlık yaratarak isteklerini kabul ettirmeye çalıştığını belirterek, “Ama o hainler şunu bilmiyorlar. Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırları cetvelle, pergelle çizilmiş sınırlar değildir. Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırlarında binlerce şehidin kanı vardır. Kimden gelirse, nereden gelirse gelsin hepsinin önünde göğsümüzü siper etmeye hazırız. Vatanımız için bu mücadeleyi yapacağız” dedi.

İzmir’de, adliye saldırısında şehit olan trafik polisi Fethi Sekin’in adı, adliyenin bulunduğu caddeye, aynı saldırıda şehit olan mübaşir Musa Can’ın adı da adliye sarayının yanındaki bir sokağa verildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nce kahraman polis adına yapılan park ve yeşil alan düzenlemesi de hizmete açıldı.

İzmirlilerin de “İzmir Marşı” ve “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganlarıyla yoğun ilgi gösterdiği adliye yakınındaki parkın açılışında konuşan Kılıçdaroğlu, Artvin’de kendisine yönelik terör saldırısını anımsattı. Kılıçdaroğlu, “Sekin’in şehit olduğu saldırıdaki silah seslerinin benzerini ben de Artvin’de yaşadım. Orada en öndeki askerimiz şehit oldu. Fethi Sekin Elazığlıdır, ben de Elazığ Ticaret Lisesi’nin ilk mezunuyum. Elazığlılar, sevdiklerine ‘gakgoş’ der. Fethi Sekin artık tüm Türkiye’nin gakgoşudur. O mücadeleyi yapmasaydı çok daha acı olaylar yaşanabilirdi. Ülkemiz için, çocuklarımız için gözlerini kırpmadan ölüme gitti” dedi.

Kahraman polisin babası Mehmet Zeki Sekin, park açılışında yaptığı konuşmada “Fethi gözlerini dünyaya açtığında Ankara’da vatan görevindeydim. Gözlerini kapadığında Aydın’da ameliyattaydım. İzmir, Elazığ, tüm Türkiye şehidine sahip çıktı. Yağmur çamur demeden benim yerime Fethi Sekin’in tabutunu omuzlayan tüm İzmirlilere teşekkür ediyorum. İzmir’in dağlarında çiçekler açtığında ben onun kokusunu duyacağım. Bu toprakları seven herkes duyacak. Rahat uyu Türkiyem, kahramanlar bitmez, şehitler ölmez. Bir Fethi Sekin ölür, bin Fethi Sekin doğar” dedi.

Öte yandan İzmir Adliyesi’ne yönelik saldırıda öldürülen teröristlerin kullandıkları iki otomobilden birini sattığı belirlenen K.A., gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. Ancak FETÖ’nün şifreli haberleşme programı ByLock kullandığı belirlenen K.A., ikinci kez gözaltına alınıp tutuklandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler