AKP’de iç ‘temizlik’

Seçimde başarısız olan ve cemaatle bağlantısı olan tüm il ve ilçe örgütleri mercek altına alındı.

Yayınlanma: 01.05.2014 - 22:52
Abone Ol google-news

AKP Genel Merkezi, seçimde başarısız olan, çeşitli nedenlerle çalışmayan ve cemaatle bağlantısı olan tüm il ve ilçe örgütleriyle ilgili olarak illerin koordinatör milletvekillerinden rapor istedi. Koordinatör milletvekillerinin raporlarına göre ilçe ve belde başkanlarının istifa ettirilmesi ya da görevden alınması gündeme gelecek. Seçimin ardından seçimi kaybeden Burdur ve Yalova il başkanları ile yönetimleri istifa ettirilmişti.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, Fethullah Gülen için “Ya sınır dışı edilecek ya da iade” açıklaması ve savcıların açtığı soruşturmaların ardından AKP yönetimi de kendi teşkilatında “paralel” araması başlattı.

AKP yönetimi, 30 Mart seçiminde başarılı olamayan Burdur ve Yalova il başkanları ve yönetimlerinin istifasının ardından tüm il ve ilçe örgütlerini mercek altına aldı. AKP’de her ilin eski ve mevcut milletvekillerinden oluşan koordinatörleri bulunuyor. AKP Genel Merkezi, il koordinatörlerinden 30 Mart seçimlerine yönelik olarak başarısız olan, çeşitli nedenlerle çalışmayan, cemaatle bağlantısı olan il, ilçe ve belde yönetimleriyle ilgili rapor istedi. Koordinatör milletvekilleri, parti örgütlerinin başarısız olma ve çalışmama nedenlerine ilişkin değerlendirmelerin yer aldığı raporla, görevden alınmasını önerecekleri il, ilçe ve belde yönetimlerini de genel merkeze bildirecek. Tüm koordinatörlerin raporlarının genel merkeze ulaşmasının ardından parti yönetimi bu raporlar ışığında görevden alınmasına karar verilecek parti örgütlerini belirleyecek. Bu konuda son kararı ise Başbakan Tayyip Erdoğan verecek.

Ağrı ve Yalova'ya özel çalışma

AKP yönetimi, 1 Haziran’da Ağrı ve Yalova’da yenilenecek seçim için özel bir çalışma yapacak. Yalova ve Ağrı’da yeni seçim koordinasyon merkezleri oluşturulacak. Parti yönetimi, Ağrı adayının değiştirilmesi konusunu da tartışıyor. Ancak değişiklik yapılabilmesi için Ağrı adayının adaylıktan çekilmesi gerekiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler