CHP’de kadın ağırlığı artacak

Yerel seçimlerin ardından başlatılan özeleştiri toplantıları bu hafta tamamlanıyor.

Yayınlanma: 01.05.2014 - 22:53
Abone Ol google-news

Yerel seçim sonuçlarını, partisinin yetkili organlarında masaya yatıran ve eleştirileri dinleyen CHP lideriKemal Kılıçdaroğlu, parti vitrininde değişikliğe hazırlanıyor. Kılıçdaroğlu’nun, en geç önümüzdeki hafta içinde revizyona gitmesi beklenen Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) “kadın” ağırlığını artıracağı dile getiriliyor.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yerel seçim sonuçlarına ilişkin “özeleştiri” toplantılarının sonuncusunu bugün ve yarın kadın kolları ile yapacak. Daha önce Parti Meclisi, milletvekili grubu ve il başkanlarını toplayan Kılıçdaroğlu, il kadın kolları başkanlarını da bugün ve yarın genel merkezde topluyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kadınların etkin rol almasını isteyen Kılıçdaroğlu’nun kadın örgütlerine “ev ev, sokak sokak” gezerek, partinin çıkaracağı adaya destek sağlamalarını isteyecek. Kılıçdaroğlu’nun bu konuda kapsamlı bir çalışma yapılmasını da isteyeceği belirtiliyor. CHP liderinin, parti yönetiminde de buna göre yeni bir dizayna yöneleceği belirtiliyor.

Kılıçdaroğlu’nun buna dönük ilk adımı ise MYK’de atacağı belirtiliyor. Bu kapsamda MYK’de Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey ve Perihan Sarı’nın yerlerini koruyabileceği belirtilirken PM üyesi Gaye Usluer, Tekirdağ Millevtekili Candan Yüceer ya da Bursa milletvekili Sena Kaleli’yi de MYK’ye alabileceği belirtiliyor. CHP kulislerinde MYK’ye yeni girecek isimler arasında PM üyesi Ercan Karakaş, Ankara milletvekilleri Levent Gök ve Bülent Kuşoğlu’nun da adı geçiyor. Öte yandan Kılıçdaroğlu’nun MYK’deki bazı isimleri koruyup “görev alanı değişikliği”ne de gidebileceği belirtiliyor. Halen medya ve tanıtımdan sorumlu olan Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in, Adnan Keskin’in sorumluluğunda olan “örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcılığı”nı istediği belirtiliyor. Ancak Kılıçdaroğlu’nun bu konudaki kararını henüz netleştirmediği ifade ediliyor.

 

‘Topal ördek sendromu’

CHP MYK’de değişiklik beklentisi nedeniyle mevcut genel başkan yardımcılarının da sürecin netleşmesi için beklemede olduğu belirtilirken bazı MYK üyeleri, “Şu anda topal ördek pozisyonundayız. O nedenle süreç netleşmeden, kimsenin büyük bir proje ya da çalışmaya yönelmesi zor. Bu yüzden şu anda Cumhurbaşkanlığı seçimine dönük de değişiklik yapılmadan bir çalışma başlatılmaz” görüşünü dile getiriyorlar. Kılıçdaroğlu’nun MYK değişikliği sonrasında Cumhurbaşkanlığı seçimine dönük çalışmaya başlayacağı belirtiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler