Seviye yerlerde... Eski Bakan AKP'li vekil Şahin'in 'Evet' gerekçesi: Nikah

AKP Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, ‘tek adamlığı’ hedefleyen anayasa değişikliği referandumu üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na seslendi: "Siz, Selvi Hanım'la oturduğunuz nikah masasında ‘Evet’ demeseydiniz, 3 tane çocuğa sahip olamayacaktınız. 'Evet' dediğiniz için mutlu bir evliliğiniz var Sayın Kılıçdaroğlu. 'Hayır'da hayır yoktur. 'Evet'te hayır vardır"

Yayınlanma: 12.02.2017 - 13:49
Abone Ol google-news

Karabük’te parti toplantısında konuşan AKP Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, CHP’nin halka güvenmediğini iddia ederek ‘Evet’i Kılıçdaroğlu’nun ‘evliliğine’ bağladı.

Şahin “Siz, Selvi hanımla oturduğunuz nikah masasında ‘Evet’ demeseydiniz üç tane çocuğa sahip olamayacaktınız. ‘Evet’ dediğiniz için mutlu bir evliliğiniz var sayın Kılıçdaroğlu. ‘Hayır’da hayır yoktur. ‘Evet’te hayır vardır” dedi.

Referandum sürecindeki anayasa değişikliğinde ‘cumhurbaşkanının yargılanmasına’ dikkat çeken AKP’li Şahin şöyle konuştu:

Ülkemizde çift başlılık olmayacak" diyen Şahin, şöyle devam etti:

"Şu andaki anayasaya göre cumhurbaşkanları yetkilidir, ama sorumsuzdur. Cumhurbaşkanlarının tek başına yaptığı işlemler ve diğer işlemlerden dolayı şu anda yargılanmaları mümkün değildir. Sadece vatana ihanetten dolayı yargılanabilir diyor. Ama 1991’de Hıyanet-i Vataniye kanunu yürürlükten kaldırıldı. Şu anda cumhurbaşkanını yargılayacak vatana ihanetten dolayı herhangi bir yasal düzenleme de yok. Türkiye’de cumhurbaşkanını şu anda yargılamak mümkün değildir. Biz bu modelle cumhurbaşkanının yargılanması önündeki engelleri de kaldırıyoruz. Tek başına yaptığı kişisel tasarruflardan dolayı da yargılanacağı gibi, görev esnasında yapmış olduğu hatalardan dolayı da Cumhurbaşkanı yargılanabilecek."

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler