Bahçeli'den tüfekli 'evet'

Bahçeli, partisinin Konya’daki kampı sonrası yaptığı açıklamada, evet ya da hayır diyen herkesin saygıyı hak ettiğini söyledi. Bahçeli kendisine hediye edilen tüfekle poz verdi.

Yayınlanma: 12.02.2017 - 20:36
Abone Ol google-news

Ellerinde tüfekle ‘evet’ dediler

MHP’nin Konya’daki kampı sona erdi. Toplantıların ardından başta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olmak üzere partinin bazı yöneticilerine hediyeler sunuldu. MHP yönetimine sunulan hediyeler arasında uzun namlulu tüfeklerin de bulunması dikkat çekti. Bahçeli kendisine hediye edilen tüfeği alıp poz verirken, “Şimdi El Bab’a gidebiliriz” dedi. Beyşehir’de bulunan silah sanayicileri de kampın ev sahibi konumundaki MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı’ya pompalı tüfek hediye etti. Kalaycı’nın, üzerinde partisinin referandum kampanyası için ana slogan olarak belirlediği “Bu ülke için yeminimiz var, vazgeçilmez” ifadelerinin yazılı olduğu pankart önünde tüfekle poz vermesi dikkat çekti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, son KHK ile işlerine son verilen akademisyenler için “Kara cübbelilere hukuk, sonuna kadar işletilmeli” ifadelerini kullandı. Bahçeli referandum için ise, “18 Maddelik Anayasa değişikliği ülkemizi güçlendirecektir. Bizim nezdimizde ‘evet’ diyen ‘hayır’ diyen bütün kardeşlerimiz saygıyı haketmektedir” dedi.

Bahçeli, dün Konya Dedeman Otel’de, Merkez Disiplin Kurulu, Merkez Yönetim Kurulu ve milletvekilleriyle gerçekleştirdiği toplantının son gününde şunları söyledi:

Rusya pardonla geçiştiriyor: Rusya askerlerimizi şehit ediyor, sonra da ‘pardon’la geçiştiriyor. Bu yanlıştır, ayıptır, uluslararası hukukun temel ilke ve kurallarını hiçe saymaktır. Şehit olan evlatlarımızın hesabı birkaç özürle telafi ve örtbas edilemez. Şehitlerimizin hesabı mutlaka sorulmalıdır. Suçlular ortaya çıkarılmalı, hak ettiği cezayı bulmalıdır.

‘Töreye uygun düzen’

Türk milliyetçiliğinin devreye girmesi lazımdı: Artık kalıcı nitelikli bir milli mutabakatın şart olduğunu görüyor, fiili durum ve açmazın bir an önce sonlanarak töreye uygun devlet düzeninin devamını ertelenemez bir hedef görüyoruz. Bilhassa 15 Temmuz’dan sonra Türkiye Cumhuriyeti’ne soluk aldırmanın, hukuksuzluğa ve devlete musallat olmuş yanlışlığa engel olmanın kaçınılmaz olduğunu mütalaa ettik. Türkiye’nin toparlanması için Türk milliyetçiliğinin devreye girmesi lazımdı. Bu kadar sorun içinde, devlet güçlü olmadığı, seri kararlar alamadığı, yönetimde fiili-hukuki karmaşa sürdüğü müddetçe Türkiye Cumhuriyeti’nin 1923 ruhuyla devamı bu şartlar altında mümkün görülmemektedir.

367’yi çıkaran ahmaklar: 2007’de, TBMM’de yapılması gereken Cumhurbaşkanı seçiminin önüne 367 toplantı yeter sayısı takozu koyan sorumsuz ve ahmaklar aslında sistemsel değişimin önünü açmışlardır. Bugünlerde, ortalıkta görünmeyen emekli Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, Cumhuriyet mitinglerini kaldıraç olarak kullanan CHP, eli kanlı aydınlıkçılar, askeri müdahale için açık veya örtülü çağrı yapan demokrasi dışı gruplar, kanayan yara haline gelmiş fiili sancının bir numaralı failleri olarak tarihe geçmişlerdir.

‘Mazlumun ahı çıkıyor’

Kara cüppelilere hukuk işlemeli: KHK ile meslekten çıkarılanlar arasında 330 akademisyenin bulunmasından dolayı üniversiteler önüne nöbetçi protestocu olarak katılanların alayı birden geçmişte Meclis’in Cumhurbaşkanı seçmesine mani olmuşlardı. Şimdi bunlar demokrasi bezirgânı olarak üniversitelerin önünde tezgâh açmışlardır. Milliyetçi-Ülkücü öğrenciler üniversitelerde eziyet görüp hakaretlere uğrarken, Allah için bunlardan birisinin bile sesi çıkmaz. Nasıl olsa ölen onlardan birisi değildir. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. Üniversiteleri tamamen tekellerine alan, kendi dışındaki hiçbir inanç, düşünce ve fikre hayat hakkı tanımayan, PKK-PYDFETÖ bağlantıları somutlaşan bir kısım kara cüppelilere de hukuk sonuna kadar işletilmeli, hak yerini bulmalıdır.

Şahsa değil Türkiye’ye evet: Referandum bahanesiyle kutuplaşmanın şiddetlenmesini doğru bulmuyoruz. Bizim bu ülke için yeminimiz vardır, vazgeçilemeyecektir. Bu nedenle 16 Nisan’da Evet diyoruz.

Siyasi fırıldaklar: MHP’nin bittiğini iddia eden, ki aslında kendilerini böyle istiyor, siyasi fırıldaklara bakmadan, CHP’nin ve yanında hizalanmış terör ve bölücülük ekipmanına aldırmadan biz yolumuzda yürüyelim, milletimizle de dertleşip görüşlerimizi aktaralım.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler