İhraççı dekana FETÖ soruşturması

4 akademisyenin ihraç edildiği Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Özen’in ‘darbe girişimine karışan kişilerle yakın ilişki içinde olduğu’ öne sürüldü.

Yayınlanma: 17.02.2017 - 19:46
Abone Ol google-news

Kanun hükmünde kararnamelerle (KHK) 4 öğretim görevlisinin ihraç edildiği Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Özen hakkında gündeme getirilen FETÖ iddiaları nedeniyle Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma yürütüldüğü ortaya çıktı. Aynı zamanda Ankara Üniversitesi’nin Etik Koordinatörlüğü görevini yürüten Özen, Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş’in hukuk müşavirliği görevini yaparken vekâleten dekanlığa atanmıştı. Gazetemize yönelik yürütülen soruşturmayı, FETÖ davasında yargılanan bir savcının yürütmesine benzer bir olay, son dönemde KHK’lerle onlarca akademisyeni ihraç edilen Ankara Üniversitesi’nde yaşanıyor. KHK’lerle 4 öğretim görevlisinin ihraç edildiği hukuk fakültesinde, Dekan Özen hakkında, Ankara Cumhuriyet savcılarından Çınar Say tarafından bir soruşturma yürütülüyor. Soruşturmanın, üniversitedeki bir akademisyenin başvurusu üzerine açıldığı öğrenildi. Savcılığa başvuran akademisyen; Özen’in, darbe girişimi nedeniyle tutuklanan Anayasa Mahkemesi üyesi Erdal Tercan ve Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanı Kemal Pelit ile yakın ilişki içinde olduğunu iddia etti. Özen’in öğrencilik yıllarında cemaatle bağlantılı olduğunu iddia eden akademisyenin 15 Ağustos 2016 tarihinde ifadeyle tutanak altına alınan iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı.

Yargı kararını uygulamadı

Hakkında FETÖ soruşturması olan Prof. Dr. Özen’in dekanlık görevini vekâleten yürüttüğü Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden KHK’lerle şimdiye kadar 4 akademisyen ihraç edildi. İhraç nedeniyle mağdur olan Çağdaş Acet’in öğretim görevlisi yetiştirme programı kapsamında Giresun Üniversitesi’nden geldiği, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından üniversitesine dönmesine karşın Ankara Üniversitesi listelerinden ihraç edildiği öğrenildi. Aynı fakültede yardımcı doçent olarak çalışan İnci Solak Akman’ın Barış Bildirisi’ne imza atması nedeniyle Özen tarafından darbe girişimi öncesinde görevine son verildiği, yürütmenin durdurulması ve görevine dönmesi yönündeki kararın ise Özen tarafından 5.5 aydır uygulanmadığı dile getirildi. Ardından Akman, KHK ile ihraç edildi. Fakülteden ayrıca, Cenk Yiğiter ve Emine İrem Akı’nın da ihraç edildiği kaydedildi.

‘FETÖ’yle alakalı kişiler var’

Fakültede idari görevlerde bulunan bazı isimler hakkında FETÖ ile bağlantılı oldukları iddialarının gündeme geldiğini ancak bu kişilerin halen görevde olduğunu belirten Yiğiter, Gökçen Topuz’un Kırıkkale Üniversitesi’nde görev yaparken Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş’in oluruyla hukuk fakültesine dekan yardımcısı olarak görevlendirildiğini anımsattı. Yiğiter, daha sonra FETÖ soruşturmalarında itiraflarda bulunan bir sanığın basına yansıyan açıklamalarında Gökçen hakkında iddiaların yer aldığını, bunu kendisinin gündeme getirmesi sonucunda Gökçen’in görevinden istifa ettiğini anlattı. Yiğiter, hakkında iddialar olan Gökçen’in halen fakültede öğretim görevlisi olarak çalıştığını da aktardı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon