AKP’ye ‘18 yaş’ şoku

AKP’nin referanduma yönelik yaptırdığı anketlerde, gençlerden oy almak için pakete koyduğu seçilme yaşını 18’e düşüren düzenleme beklediği sonucu vermedi.

Yayınlanma: 20.02.2017 - 20:24
Abone Ol google-news

AKP, referanduma yönelik yaptırdığı anketlerden gelen sonuçlara göre parti stratejisini ve politikaları belirlemeye çalışıyor. Partinin yaptırdığı anketlerde en dikkat çekici nokta, milletvekili seçilme yaşını 18’e düşeren düzenlemede görülüyor. Özellikle gençlerden oy almak için getirdiği düzenlemeye desteğin beklentinin altında kalması AKP’de hayal kırıklığı yarattı. Anketlerde anayasa değişikliğine destek oyu yüzde 53 bandında çıkıyor.

Partinin yaptırdığı anketlerde milletvekili seçilme yaşının 18’e düşürülmesini öngören düzenlemenin referanduma etkisinin araştırıldığı soruya verilen yanıtlar ise büyük bir hayal kırıklığı yarattı. 18 yaş düzenlemesine desteğin beklenen düzeyde çıkmadığı öğrenildi.

AKP yöneticileri, “18 yaş düzenlemesi genel anlamda pakete evet denmesi için seçmen nezdinde beklediğimiz ölçüde pozitif bir etki yaratmadı. Bunun da kendi içimizde sorgulanması gerekiyor” değerlendirmesini yaptı.

'600 VEKİL'E DE TEPKİ VAR

 

Parti yöneticilerini şaşırtan diğer bir sonuç ise milletvekili sayısının 600’e çıkarılmasını düzenleyen maddeye de tepkilerin gelmesi. Orta yaş ve üstü seçmen kitlesinin, 18 yaş düzenlemesiyle birlikte milletvekili sayısının artırılmasına mesafeli yaklaştığı ve tepki gösterdiği kaydedildi.

AKP'NİN HEDEFİ

 

AKP, referandum sürecinde uygulanacak kampanya çalışmalarıyla yüzde 60 düzeyinde ‘evet’ çıkmasını sağlamayı hedefliyor. Parti yöneticileri, “Yüzde 50’yi geçmek gibi bir endişemiz yok. Her geçen gün evet oranının artacağına ve bugüne kadarki referandumlar içinde en yüksek evet oranını yakalayacağımızı düşünüyoruz. 12 Eylül referandumunda evet oyları yüzde 58’di. 16 Nisan’daki referandumda yüzde 60’lara ulaşılmasını hedefliyoruz” görüşünü dile getirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler