HDP'lilerle ilgili referandum anketini açıkladı

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Anayasa değişikliği, referandum süreci ve gündemi değerlendirdi.

Yayınlanma: 21.02.2017 - 16:02
Abone Ol google-news

 

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, HDP'lilerin yüzde 94,5'inin hayır oyu vereceğini söyledi.

Barış Yarkadaş Sözcü'ye verdiği mülakatta şunları kaydetti...

SANDIKTAN ‘HAYIR' ÇIKMASI TÜRKİYE'NİN HAYRINA OLACAK

– “Rejim değişmiyor” deniliyor…

“Rejim değişmiyor” sözü büyük bir yalandır. Rejim değişmiyorsa, Abdülhamit'in dördüncü kuşak torunu Nilhan Sultan neden bu kadar çok ortalıkta dolaşmaya başladı? Bu yapılmak istenen Cumhuriyet'le hesaplaşmaktır. Bu yapılmak istenen Cumhuriyet'in esamesinin bile kalmayacağı yeni bir düzen kurmaktır. O yüzden tüm yurttaşların Cumhuriyete, demokrasiye, parlamenter rejime, Atatürk ve silah arkadaşlarının bize miras bıraktığı bu emanete sahip çıkması gerekiyor.

“GÜÇLÜ BİR ATATÜRKÇÜ DAMAR VAR”

– Buna AKP'ye oy veren yurttaşlar bile müsaade etmez…

Onun farkındalar. Atatürk'le açıktan hesaplaşamamalarının altında yatan en önemli sebeplerden biri; güçlü bir Atatürkçü damar var. İkincisi; yapılan tüm araştırmalarda AKP'ye oy verdiğini söyleyen yurttaşların yüzde 14'ü zaten açıkça Atatürkçü olduğunu ifade ediyor. Yine AKP'ye oy verenlerin yüzde 20'si, bu referandumda “Hayır” vereceğini söylüyor. Bunların özellikle yüzde 9'u, kemikleşmiş bir şekilde “Hayır” diyeceğini belirtiyor. AKP de kendilerine oy veren ama referandumda “Hayır” vermeyi düşünen bu yüzde 9'luk kesimin sandığa gitmemesi için bir algı çalışması yapmaya çalışıyor. Şu andaki hedefleri o… Tamam “Evet” vermesinler ama en azından “Hayır” da vermesinler diyerek bu algı operasyonunu yönetiyor. O yüzden CHP'nin, MHP'nin, HDP'nin, AKP'nin bir kısmının, Büyük Birlik Partisi'nin ve Vatan Partisi'nin seçmenlerinin bir araya gelip verecekleri “Hayır” oyundaki motor güçlerden biri de AKP seçmeni olacak.

– Çok anket okuyorsunuz siz… HDP'liler ne diyor?

HDP seçmeninin yüzde 94.5'i “Hayır” vereceğini söylüyor. Yapılan anketlerde ortaya şu çıkıyor: HDP'liler, “Tayyip Erdoğan Kürt sorununu çözemez” diyorlar. İkincisi; “Tayyip Erdoğan'ın istediği başkanlık modeli gelirse, Türkiye bölünür, ben bölünmek istemiyorum” diyorlar. Dolayısıyla Tayyip Erdoğan'ın da bu gerçeği görmesi lazım. Çünkü sandıktan “Hayır” çıkması, Tayyip Erdoğan'ın da hayrınadır, Türkiye'nin de hayrınadır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler