HDP heyeti Koruköy’e yine giremedi

Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Koruköy mahallesinde 11 şubat’tan bu yana süren sokağa çıkma yasağı ve operasyon sırasında “Köylülerden haber alınamadığı ve kötü muamele yapıldığı” iddialarına ilişikin Mardin Valiliği dün yazılı açıklama yaptı.

Yayınlanma: 21.02.2017 - 20:24
Abone Ol google-news

Mardin’in Nusaybin, Ömerli ve merkez Artuklu ilçelerine bağlı 10 köyün kırsal alanını kapsayan Ömeryan bölgesinde terör örgütü PKK’ye yönelik operasyonun 11 Şubat’tan bu yana sürdüğü belirtilerek, “Koruköy Mahallesi’nde çıkan çatışmalarda şu ana kadar üst düzey 4 bölücü terör örgütü mensubu silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Operasyonda 1 kahraman özel harekât mensubu personelimiz yaralanmıştır. 5 aydır takip edilen bölücü terör örgütü mensuplarına karşı yürütülen bu faaliyette bölgede çok sayıda silah, roketatar, roket, mühimmat, füze, patlayıcı, patlayıcı düzenekleri, haberleşme ve elektronik cihazlar ve örgütsel dokümanlar ele geçirilmiştir. Teröre karşı yürütülen mücadelede menfi algı oluşturmak maksadıyla, sosyal medya, bazı basın yayın organları, bazı kişiler ve sözde sivil toplum örgütlerince güvenlik güçlerimizi karalayıcı ve iftira niteliği taşıyan yayınların yapıldığı görülmektedir. Bölgedeki operasyonlar, hukuk devleti kuralları çerçevesinde yürütülmekte olup, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği ön planda tutularak her türlü ihtiyaçları karşılanmaya devam edilmektedir”denildi.

DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, DBP Eş Genel Başkanvekili Gülcihan Şimşek, DBP EşGenel Başkan Yardımcısı Mehmet Arslan, HDP milletvekilleri Ayşe Acar Başaran ve Erol Dora’nın olduğu grubun, Koruköy’e gitmesine izin verilmedi. Koruköy’e 15 kilometre mesafede durdurulan heyet bölgede bekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler