IŞİD'le bağlantılı diye Bundesliga’dan kovulan Ben-Hatira Erdoğan’ın elini öptü

Alman Darmstadt takımından terörist gruplarla bağlantısı olduğu iddialarıyla gönderildikten sonra G.Antepspor'la anlaşan Ben-Hatira, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elini öptü.

Yayınlanma: 21.02.2017 - 20:31
Abone Ol google-news

 

Almanya Bundesliga takımı Darmstadt’dan terörist gruplarla bağlantısı olduğu iddialarıyla gönderilen ve G.Antepspor’la anlaşan Tunuslu futbolcu Anis Ben-Hatira’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la tanışma hayali gerçek oldu.

Alman ekibi tarafından sözleşmesi feshedildikten sonra Gaziantepspor’a transfer olan Tunuslu futbolcu, şehre gelişinin ardından en büyük hayalinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yan yana gelmek olduğunu belirtmişti. Erdoğan’ın önceki gün gerçekleştirdiği Gaziantep mitingi öncesinde tam kadro havaalanında bekleyen Gaziantepsporlu futbolcular arasında bulunan Ben-Hatira’nın elini sıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ükemize hoş geldin kardeşim” dedi. Bunun üzerine Ben-Hatira da, "Sizin gibi bir liderle tanışmak benim için inanılmaz mutluluk verdi, sizi seviyoruz, Dünyadaki müslümanların liderisiniz" ifadelerini kullandı. 

'Selefi' gruplarla bağlantı

Almanya'da bulunan 'Selefi' gruplarla bağlantılı bir yardım derneğine üye olduğu gerekçesiyle sözleşmesi feshedilen Tunuslu Anis Ben-Hatira hakkında verilen karara tepki göstererek, "Gerçekten bunun gözümü korkutacağını mı sandınız?" açıklamasında bulunmuştu. Bunun üzerine Darmstadt Başkanı Ruediger Fritsch, Ben-Hatira'nın insani yardım faaliyetlerini Ansaar International adlı derneğin çatısı altında yürütmesini doğru bulmadıklarını açıkladı. Darmstad taraftarları da, Tunuslu oyuncuya Ansaar International ile ilişkisini kesmeye çağıran bir pankart açmıştı. 

 

 

Ansaar International nedir?

Almanya'da göçmen ailelerin kabusu haline gelen Irak-Şam İslam Devleti'nin (İŞİD) legal faaliyetlerini yürüttüğü düşünülen derneklerden "Ansaar International" Alman basının yakın takibi altında. Alman Birinci Kanal'ındaki 'Kontraste' adlı belgeselde, Almanya'daki Selefistler Suriye'deki IŞİD teröristleri için rol mü oynuyor? soru başlığıyla verilen haberde, Alman istihbarat birimleri tarafından yakından takip edilen  Düsseldorf kentindeki Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki 'Helfen in Not’ (acil yardım) ve "Ansaar İnternational" adlı derneklerin radikal islamcı dernekler oldukları ve bu derneklerin Suriye'ye insani yardım tırlarıyla malzeme taşıdıkları görüntülenmişti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler