Düğün takıları rüşvetten

Meclis'teki gergin yolsuzluk görüşmesinde CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz'den çok konuşulacak bir iddia geldi.

Yayınlanma: 06.05.2014 - 10:58
Abone Ol google-news

TBMM Genel Kurulu dün adı yolsuzluk skandalına karşılan dört bakan hakkındaki önergeler için toplandı. Sert tartışmalara neden olan görüşme, televizyonlardan yayınlanmadı, internet üzerinden de büyük kesintiler yaşanarak aktarıldı.

Meclis'teki görüşmeler sırasında söz alan CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz'den çok çarpıcı bir iddia geldi. Rıza Sarraf ile Zafer Çağlayan arasındaki ilk rüşvet ilişkisinin 19 Mart 2012'de başladığını söyleyen Özgündüz, "Toplam rüşvet 52 milyon dolar" diye konuştu.

RÜŞVET PARASIYLA GELİNE TAKI

Özgündüz, konuşmasında Zafer Çağlayan'ın oğlunun düğünündeki takılarla ilgili iddiada bulunarak şunları söyledi; "12 Nisan 2013'te oğlu evlendi. 27 Mart tarihinde, düğünden 15 gün önce, kuyumcunun ismini söylemiyorum, 3 takım mücevherat alınıyor. 2 milyon 684 bin 11 Dolara. Birisini eşine takıyor, diğerini diğer gelinine. Birisini de düğündeki gelinine takıyor. Rüşvet parasıyla gelinine takı takıyor. Bu nasıl bir anlayıştır?"

ÇAĞLAYAN YANIT VERDİ

Özgündüz'ün büyük çok konuşulacak açıklamasına Zafer Çağlayan yanıt verdi. Çağlayan, "Sahte hediye fatura alan, hediye saat alan, hediye saat veren, aldı diyen de 2.6 milyon liraya takı aldı diyen namerttir, müfteridir. Ben 56 yaşındayım. İstersem bunu da alabilirim, alabilecek güçteyim. Ancak 2.6 milyon dolar vermişim ben takı almışım. Sen ispatlamazsan namertsin, müfterisin" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler