Ümit Özdağ'dan saldırı açıklaması: Akacak her kandan Bahçeli sorumludur

Dün akşam konuşmaları sırasında saldırıya uğrayan MHP'li muhalifler Ümit Özdağ ve Yusuf Halaçoğlu açıklama yaptılar. Halaçoğlu, 'Biz bu hareketlerle yılmayız' dedi, Özdağ ise, 'Akacak her kandan Bahçeli sorumludur' ifadesini kullandı. Öte yandan Ümit Özdağ ile Yusuf Hallaçoğlu, saldırıya ilişkin hukuksal mücadele başlattı.

Yayınlanma: 09.03.2017 - 11:34
Abone Ol google-news

<video:694173>


Saldırıya uğrayan isimlerden Yusuf Halaçoğlu yaptığı açıklamada "Bizim böyle hareketlerle yılacağımızı sanıyorlarsa yanılıyorlar. Biz bir kişinin iktidarı için yola çıkmadık. Türkiye Cumhuriyeti'nin parlementer sistemi ve değerlerinin devamı için yola çıktık" dedi.

Halaçoğlu "Bu Anayasa'yı savunmak suç mu" diye sordu ve "Bu Anayasa'yı korumak için namusumuz ve şerefimiz üzerine yemin ettik" ifadelerini kullandı.

Ümit Özdağ: Bahçeli'nin dünkü emrinin sonucudur. Akacak her damla kandan o sorumludur

Ümit Özdağ Odatv'ye yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Bana 2005'te de Silifki'de saldırmışlardı. Polis havaya ateş açınca dağıldılar. Ancak bu saldırıda polisin açık ihmali olduğunu düşünüyorum. Çünkü tek bir merdiven vardı, orayı açık bıraktılar. Kaçacağımızı düşünüyorlardı ama oturduk. Polis bizi korumak zorunda kaldı."

Özdağ saldırıyla ilgili "Bu, Bahçeli'nin dünkü emrinin sonucudur. Akacak her damla kandan o sorumludur" dedi.

HALAÇOĞLU VE ÖZDAĞ HUKUKSAL MÜCADELE BAŞLATTI

Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ ile MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Hallaçoğlu, Mersin'in Silifke İlçesi'nde toplantı yaptıkları salonun bir grup ülkücü olduğu ifade edilen kişilerce basılmasıyla ilgili hukuksal mücadele başlattı.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısından 5'nci Noter'e giren Özdağ ve Hallaçoğlu, davayı takip etmek üzere 5'nci Noter'den avukatlara vekâlet verdi. Basın toplantısında konuşan Özdağ, "Bu yapılan saldırılardan Bahçeli sorumludur. Ucunda ölüm de olsa toplantılarımıza devam edeceğiz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler