Mevlüt Çavuşoğlu açıkladı: Karakola götürüp hücreye attılar

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hollanda ile yaşanan diplomatik krizle ilgili konuştu. Mevlüt Çavuşoğlu, "Bizim maslahatgüzarımızı karakola götürüp hücreye attılar" dedi.

Yayınlanma: 12.03.2017 - 13:54
Abone Ol google-news

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hollanda'da yaşanan olaylara ilişkin konuştu. Avrupa Birliği'ne "tepki gösterme" çağrısında bulunan Mevlüt Çavuşoğlu, "Bizim maslahatgüzarımızı karakola götürüp hücreye attılar. Bir açıklama yapsınlar, hiçbir şey göremiyoruz. Avrupa Birliği arasındaki dayanışma işte; görüyoruz. Mert bir şekilde bu Hollanda'nın faşizan uygulamanın yanlış olduğunu Avrupalılardan da duymak istiyoruz. Sadece bize ders vermeye kalkmasınlar" ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Eleştiriler yapılacak mı, yapılmayacak mı; merakla bekliyorum. Büyükelçinin gelmemesi gerektiğini söyledik, Türk milletinden özür dilenmesini yazılı bir şekilde bekliyoruz. Hangi adımlar atacağımıza yönelik çalışmalarımız var. Birkaç oy alabilmek için, ki ondan da emin değiller. Bu ucuz politikaya başvurdular.

Hollanda seçmeninin tercihlerine saygımız var, benim söylemek istediğim bu siyaset ve siyasetçiler marjinalleşmiş. Zemin kayması yaşaya yaşaya Wilders'a benzemişler. Bizim Avrupalı Türklere mesajlarımız belli. Bir, yaşadığınız ülkeye entegre olun. İki o ülkeye katkı sağlayın. Ki zaten yapıyorlar bunu. Üç, vatandaşlık haklarınızdan faydalanın. Yaşadığınız ülke ile Türkiye arasında köprüsünüz, bu bilinçle hareket edin diyoruz


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler