CHP'li Eren Erdem açıkladı: AKP kampanyasını bu paralarla finanse ediyor

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, “evet” kampanyasını finanse etmek için örtülü ödeneğe %65 artış yapıldığı iddiasına sert tepki gösterdi.

Yayınlanma: 17.03.2017 - 13:20
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın kullanma yetkisindeki gizli hizmet giderlerinin Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 72, geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 65 oranında artarak 282 milyon 263 bin liraya yükseldi.

“HALKTAN TOPLANAN PARALARLA HALKIN YARISINDAN FAZLASINA TERÖRİST DENİYOR!”

CHP’li Eren Erdem, örtülü ödenekteki artışın her seçim öncesi bir iktidar geleneği haline geldiğini belirtirip, bu paralarla “evet” kampanyasının finanse edildiğini ifade etti.

Başbakan Binali Yıldırım’a yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Erdem, örtülü ödenekteki olağanüstü artışa sert tepki gösterdi: “Örtülü ödenek harcaması geçen yıla göre yüzde 62 artarak 446 milyon liraya çıktı ve TBMM, MİT’in yanı sıra birçok bakanlığın harcamasını bile geride bıraktı. ‘Referandum geçerse daha güçlü bir Meclis oluşacak’ diyenler, daha referandum sürecinde milletin vergisini, Meclisini, Anayasa’yı hiçe sayarak örtülü ödenekten kampanya finanse ediyor. Bir de milletin vergileriyle finanse ettiği örtülü ödenekle meydanlara çıkıp hiç utanmadan çıkıp milletin yarısından fazlasına ‘terörist’ diyorlar. Bu millete yapılmış en büyük hakarettir.”

“ALMANYA’YA DEMOKRASİ DERSİ VERENLER, ORADA ÖRTÜLÜ ÖDENEĞİN OLMADIĞINI BİLİYORLAR MI?”

“Cumhurbaşkanı ve Başbakan acaba günlerdir eleştirdikleri, sözüm ona demokrasi dersi verdikleri Almanya’da, Hollanda’da örtülü ödeneğin olmadığını biliyorlar mı acaba? Demokrasi, milli iradeye saygı sadece lafla olmuyor ne yazık ki. Osmangazi Köprüsü’nün zararını millete yıkıp, örtülü ödenekte %65 zam yapıp, asgari ücrete yılda 104 TL zammı reva görerek demokrat olunmuyor. Örtülü ödenekteki artış, başkanlık geldiğinde nasıl bir bütçe yapacaklarının da göstergesidir. Biz halkımızın sağduyusuna güveniyoruz, referandumda yetim hakkını gasp edenlere halkımızın ‘hayırlı’ bir yanıt vereceğinden hiç şüphemiz yok.”

CHP’li Erdem’in Başbakan Yıldırım’a verdiği soru önergesinde şu sorular yer aldı:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.


Referandum önceki örtülü ödenekteki olağanüstü artışın gerekçesi nedir? Bütçenin Şubat ayında 6.8 milyar TL açık verdiği doğru mudur?

Halkın vergilerinden oluşan örtülü ödeneğin, “Millet Meclisimizin” bütçesini bile geride bırakması milli irade anlayışınızın tezahürü müdür?

“Hayırcı’lar 15 Temmuz’un yanındadır” söyleminde olduğu gibi, bir yandan halkın vergileriyle “evet” kampanyasını finanse edip bir yandan da aynı halkı terörist ilan etmek bir çelişki midir?

Asgari ücrete yılda %5 zam yapılırken örtülü ödenekte %65 artış yapmak “millete hizmet için varız” söyleminin bir sonucu mudur?

Başkanlık sisteminin gelmesi durumunda örtülü ödeneği kullanma yetkisi, bütçede olduğu gibi tümüyle başkana mı devredilecektir?

'Örtülü' seçim rüşveti: Kısa ayda büyük açık


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler