MHP zorlanıyor... Kitaplı savunmaya devam

Bahçeli’nin ‘evet’ tavrını seçmenine anlatmaya çalışan MHP’nin yayımladığı ikinci kitapçıkta, partinin geçmişinden örneklere yer verildi

Yayınlanma: 21.03.2017 - 22:31
Abone Ol google-news

MHP Genel Merkezi, referandum çalışmaları kapsamında partililere dağıtmak üzere yeni bir kitapçık yayımladı. MHP’nin kurucu genel başkanı Alparslan Türkeş’in 1977’deki TBMM Başkanlığı seçiminden örnek verilen kitapçıkta, “Türkeş, 1977’de başkanını seçemeyen Meclis’teki siyasi tıkanıklığı ve krizi çözmek için nasıl CHP’nin adayı Cahit Karakaş’a oy vermişse, nasıl 1991’de DYP-SHP koalisyonuna güvenoyu verilmesini istemişse, Ermenistan’ın eski Cumhurbaşkanı Levon Ter-Petrosyan’la hangi saik ve hangi gerekçelerle görüşmüşse, Bahçeli de aynı sebeplerle anayasa değişikliğinin önünü açmıştır” denildi. Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Semih Yalçın’ın kaleme aldığı kitapçıkta özetle şunlara yer verildi:

Oyunu MHP bozdu: 15 Temmuz gecesi, küresel güçlerin güdümündeki FETÖ’nün oyununu yine MHP bozmuştur. Darbe girişimine karşı ilk cesur siyasi çıkışı MHP lideri Devlet Bahçeli yapmış, partisiyle teşkilatlarının devletin ve meşru hükümetin yanında yer aldığını açıklamıştır. Milletimizin tanklara karşı göğsünü siper etmesinde, MHP’nin açık tavrı belirleyici bir rol üstlenmiş ve liderinin ustaca hamlesi, sonuca doğrudan etki etmiştir.

Truva Atı kullanmayı denediler: Bunun içindir ki FETÖ’nün halen tamamen temizlenemeyen gizli ayakları, parasal kaynakları ve toplumun çeşitli kesimlerine gizlenen elemanları MHP’yi içeriden bölmek için müzmin ve sözde muhalefeti bir Truva Atı gibi kullanmayı denemişlerdir. Bahçeli; tıpkı Alparslan Türkeş gibi MHP ve milliyetçi-ülkücü hareketin oyunda fîgürasyon olarak değil, bizzat oyun kurucu olarak yer almasını sağlamıştır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler