CHP'den Erdoğan'a: İspatla!

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tutuklu gazetecilere yönelik iddialarını ispatlaması gerektiğini söyledi.

Yayınlanma: 22.03.2017 - 14:23
Abone Ol google-news
 
CHP'nin gazeteci Milletvekili Barış Yarkadaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gazetecilere yönelik son açıklamasının, yargıyı baskı altına almak olduğunu söyledi.
 
Ümraniye'de CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ve İlçe Başkanı Cafer Aktürk'le referandum çalışmaları kapsamında esnafı ziyaret eden ve lokma dağıtan Yarkadaş, tepkisini sosyal medya hesabından paylaştı. Yarkadaş şunları ifade etti: 
 
"İTİBAR SUİKASTİ YAPILIYOR"?

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tutuklu gazetecilerin "terörist" ya da "hırsız" olduğunu söylemiş. Doğrusu merak ediyorum; Cumhurbaşkanı Erdoğan, hangi listeye bakmış? Yılların gazetecilerine terörist diyorsanız; bunu ispatlamak zorundasınız. Devlet elinizde, polis, savcı ve yargıçlar emrinizde! Tutuklu gazeteci arkadaşlarımız hangi suçu işlemişse, koyun kanıtlarını ortaya..
 
İşte size söyleyebileceklerinizi ispatlayabilmeniz için büyük bir fırsat! Cumhuriyet Gazetesi yazarları tam 143 gündür, cezaevindeler! buna rağmen, talimatla tutuklatılan meslektaşlarımız hakkında tek bir isnad dahi ileri sürülemiyor. Tek bir suç kanıtı dahi bulunamıyor. Savcı, tam 143 gündür Cumhuriyet Gazetesi yazarları için İDDİANAME bile hazırlayamıyor. Belli ki; iddianameye yazacak bir şey bulamıyor.
 
Ve bu yüzden, başta Cumhuriyet yazarları olmak üzere, tek suçları iktidarı eleştirmek olan 149 gazeteci haksız ve hukuksuzca ceza çekiyor. Murat Aksoy, Atilla Taş, Kadri Gürsel, Akın Atalay, Tunca Öğreten, Mahir Kanaat mı terörist? İsmini saymakla bitiremeyeceğimiz birçok meslektaşımız mı hırsız? Kanıt yok, delil yok, iddianame yok; ispatsız SUÇLAMA var! Gazetecilere yönelik bu itibarsızlaştırma ve infaz politikasına derhal son verilmeli, meslektaşlarımız serbest bırakılmalıdır. Erdoğan gazetecileri hedef göstermekten vazgeçmelidir.
 
Zira; bu son açıklamayla birlikte yargı bir kez daha baskı altına alınmıştır. Erdoğan, savcı ve yargıçlara, cezaevindeki gazetecileri adeta hedef göstermiştir. Bu tutum yargıyı etkilemek ve baskı altına almaktır. Erdoğan, tüm yargılamalara gölge düşürmüştür. Savcı ve hakimlerin, açıktan baskı altına alınması, gazetecilerin cezaevinde haksız bir biçimde tutulmasına ilişkin süreci uzatacaktır.
 
Erdoğan, tweet ve başlık atmanın, gazete çıkarmanın, yorum yapmanın; düşünce açıklamanın suç olmadığını kabul etmek zorundadır. Türkiye, gazeteciler için adeta bir cehenneme dönüştürülmüştür. Beğenmediği her fikri suç olarak gören iktidar, bu cehenneme hergün ateş taşıyor. Gazeteciler, Aydınlar, yazarlar, sanatçılar iktidar yüzünden cehennemi dünyada yaşıyor. Gazeteciler adeta infaz ediliyor.
 
Şimdi tüm bunlar yetmiyormuş gibi; bir de hiç ilgileri olmayan yüz kızartıcı suçlamalarla karşı karşıya bırakılıyor. Dünya kamuoyunda "gazetecileri tutuklayan iktidar" olarak anılmaktan kurtulmaya çalışanlar, bu tür aslı astarı olmayan suçlamalarla kendilerini aklayamaz Bir kez daha söylüyorum; itibar suikastini bırakın! 
 
Elinizde hangi kanıt varsa, bunu iddianameye koyun ve söylediklerinizi ispat edin! Yargıyı baskı altına almayın; talimat vermeyin! GAZETECİLİĞİ SUÇ OLARAK GÖRMEKTEN VAZGEÇİN! Eleştiriyi hazmedin! Elinizde kanıt yoksa Ki; Hiçbir kanıt olmadığını biliyoruz; halktan ve gazetecilerden hemen özür dileyin... 
 
Haksız yere cezaevine atılan gazeteciler sahipsiz değildir. Onlar bir suç işlemediler sadece düşüncelerini ifade ettikleri için zulme uğradılar. Hukuk bir gün bunu tescil edecek Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP iktidarı ise gazetecilerin en çok tutuklandığı ve baskı gördüğü dönemlerin aktörleri olarak tarihe geçecek.”

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler