Erdoğan: Senden bir şey olmaz

Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun konuşmasına sinirlenerek toplantıyı terk eden Erdoğan, Afyonkarahisar'daki konuşmasında "Anayasa profesörüymüş. Ne olursan ol. eğer sen doğru dürüst konuşmuyorsan. Bütün ifadelerini dürüst olmayan ifadeler üzerine kuruyorsan senden bir şey olmaz. Siyaseti çok seviyorsan çıkar cübbeni siyaset yap." dedi.

Yayınlanma: 10.05.2014 - 14:30
Abone Ol google-news

İşte Erdoğan'ın konuşmalarından satırbaşları:

-27 Mayıs'ın darbe planları ne ise 12 Eylül, 28 Şubat ve 17 Aralık ile 25 Aralık planları da aynıdır. Darbeleri sadece askerler yapmaz. Sokağa dökülen, tahrik edilen ve eline silah verilen gençler kullanılmıştır. CHP her darbe girişiminde perde arkasında darbe görevini üstlenmiştir. Partimizin kapatılmasındaki olayın arkasında da CHP vardır. Uluslararası malum çevreler ajanları sayesinde, kuklaları sayesinde müdahaleye destek vermişlerdir.

- Eğer, bu operasyonlar başarıya ulaşsaydı, inanın şu anda, bizzat şahsım, bakan arkadaşlarım, çalışma arkadaşlarım, partimizin yöneticileri, mensupları hatta gazeteciler, işadamları, Yassıada benzeri mahkemelerde yargılanıyor olacaktık.

-28  Şubat'ta şahsımla ilgili operasyonları yapanlar aynı kişilerdi. İsimlerini vermiyorum. Tüm darbelerde belirli gazeteciler, siyasetçiler darbe girişimlerinin içine çirkin bir şekilde girdiler. Yalan, hukuksuzluk gibi her türlü eylem devreye sokuldu. 27 Mayıs 1960 müdahalesi öncesi bazı çevreler darbe gerekçelerinin oluşması için çaba gösterdi.

"KILIÇDAROĞLU ÖVE ÖVE BİTİREMİYOR"

-Hüseyin Nail Kubalı ismini CHP Genel Müdürü öve öve bitiremiyor. CHP'nin övdüğü hukuksuzluğa zemin hazırlayan isim olan Hüseyin Nail Kubalı'yı şimdi övüyorlar. T.B.M.M. Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'nun hatırasını hatırlatıyorum. Demiş ki 'Biz onları katlettik çocuk'...

''SENDEN BİR ŞEY OLMAZ''

Anayasa profesörüymüş. Ne olursan ol. eğer sen doğru dürüst konuşmuyorsan. Bütün ifadelerini dürüst olmayan ifadeler üzerine kuruyorsan senden bir şey olmaz. Bunlarda saygı diye bir şey yok. Danıştay'ın Başkanı 55 dakika konuşuyor, ev sahibi. Bu beyefendi 1 saati aşkın konuşuyor. Ve Danıştay'ın kuruluşuyla ilgili değil tamamen siyasi. Siyaseti çok seviyorsan çıkar cübbeni siyaset yap. Orada Cumhurbaşkanı, Başbakan, genel kurmay başkanı orada. Bir kısım da şakşakçılar var. Onlar da alkışlıyor. Tahammül tahammül 1 saati aşkın konuşuyor. Van ile ilgili tamamen alan bir ifade kullandı. İlk önce onu öğren gel. Biz Van'da kiracılara ev vermedik. TOKİ'nin yaptığı konutlardan geri kalanları kolaylık sağlayarak kendilerine uygun fiyata sattık. Ama onlar ev sahibi değildi ki ev verelim Kiracıydılar yine kirada oturuyorlar. Bugün bir tiyatroyu Danıştay'da seyrettik.

Erdoğan'dan Feyzioğlu'na: Senden bir şey olmaz - VİDEO


''1 MAYIS OLAYLARINDA DA POLİSE SALDIRDILAR ŞİDDET UYGULADIRLAR''

Değerli arkadaşlarım 27 Mayıs ve 12 Eylül öncesine darbe gerekçelerimizin oluşması için maalesef gençler sokağa döküldüler. 12 Eylül öncesinde sağcıya da solcuya da aynı karanlık el gençlerin birbirine kurşun sıkmasını sağlıyor ve keyifle izliyordu. Gençlerimiz bunları bilsin, ağaç için sokağa çıktığını zanneden gençlerimiz bunu bilsin. Özgürlük için sokaklarda gösteri yaptığını sanan gençlerimiz bunları bilsin. 1 Mayıs olaylarında da kalabalıkları tahrik ettiler. Polise saldırdılar, şiddet uyguladılar.

''O ZAT 1 MAYIS'LA İLGİLİ KONUŞUYOR, SANANE''

Polis gerçek mermi kullanıyor yalanı ortaya attılar. Bugün Danıştay'da konuşan o zat 1 Mayıs'la ilgili konuşuyor, sanane 1 Mayıs'tan. Taksim'den bahsediyor, Kadıköy'den niye bahsetmiyor. Şenlik havasında geçti, niye söylemiyorsun. Ama illegal örgütlerle iç içe olan ortalığı karıştırıyorsunuz.

"ONLAR İÇİN EN İYİ GENÇ ÖLÜ GENÇ"

"Bu ülkede öyle medya kuruluşları, öyle yazarlar var ki onlar için en iyi genç ölü gençtir. Onlar gençlerin dirisini değil, ölüsünü severler. 23 Nisan'da dağa kaçırılan çocuklar var. Bunların birçoğunun annesi feryat ediyor. Çocuklarımızı ne olur getirin diyorlar. Bölücü terör örgütünün böyle bir derdi var mı? Çünkü oradan geçiniyorlar. Çözüm süreciyle biz ölümleri durdurunca, başka bir istismar malzemesi aramaya başladılar."

"TEK BİR DİKTATÖR VARDIR O DA CHP'NİN MİLLİ ŞEFİDİR''

"-Malum medya, CHP'nin medyası sürekli algı operasyonları yapıyor. Bize diktatör diyor. Biz bu algı operasyonlarına boyun eğmez, karalama propagandalarına pabuç bırakmayız. Hadi gidin başka ülkenin cumhurbaşkanına, başbakanına, kralına yazın da görelim. Türkiye dünyada en fazla ulusal gazete ve televizyon yayını yapılan ülkelerin başında geliyor. Ama kusura bakmayın biz bu ülkenin istikrarını, güvenini sizin algı operasyonlarınıza peşkeş çekmeyiz. Burası muz cumhuriyeti değil.

Gidin 27 Mayıs öncesindeki hadiselere bakın. Bize ne söyleniyorsa aynısının merhum Menderes'e de söylendiğini göreceksiniz. Özgürlüklerin düşmanı her zaman CHP olmuştur. Bu ülkede tek bir diktatör vardır o da CHP'nin milli şefidir.

" MİLLET YÖNETİME EL KOYMUŞTUR''

-18 Nisan 1960'ta CHP'nin Milli Şefi İsmet İnönü dehşet verici bir konuşma yapıyor ve adeta 27 Mayıs'ın tarihini veriyor. O konuşmasında tarihe kara leke olarak geçecek konuşmasında 'Biz ihtilalden yetişen nesiliz. İhtilal meşru bir haktır' diyor. İsmet İnönü ihtilalden yetişmiş bir nesildir. İttihat ve Terakki'nin o ihtilalci ruhunu taşıyordu. CHP 100 boyunca o ihtilal ruhunu hiç kaybetmedi. İnşallah bize karşı yapılan darbe girişimleri de son darbe girişimleridir. 17 Aralık tarihimizdeki son darbe girişimidir. 30 Mart darbeler dönemini bitmiştir. 30 Mart CHP'nin cenaze namazının kılındığı tarihtir. Millet sarsılmaz şekilde yönetime el koymuştur.

"TÜRKİYE'DE DARBELER DÖNEMİ BİTMİŞTİR"

İnşallah bize karşı yapılan darbe girişimleri de son darbe girişimleridir. 17 Aralık tarihimizdeki son darbe girişimidir. 30 Mart ile Türkiye'de darbeler dönemini bitmiştir. 30 Mart seçimi yüzyıllık darbe tarihini kapatmıştır. Millet sarsılmaz şekilde yönetime el koymuştur. Yeni Anayasa konusunda da asla umutsuz değildir.

-Cumhurbaşkanı'nın TBMM tarafından seçilmesi 27 Mayıs darbe ürünüdürür. 3 ay sonra Cumhurbaşkanını milli irade belirleyecektir. Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesi hiç kimsede endişeye neden olmasın.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler