CHP'li Yarkadaş canlı yayında referandum için net rakamı açıkladı

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, TGRT Haber'de referandumda hayır oylarının yüzde 55 veya üzerinde olacağını söyledi. Yarkadaş, "7 Haziran'dan önce de söylemiştim. Şimdi de sahada aynı izlenimleri alıyorum." dedi.

Yayınlanma: 26.03.2017 - 15:32
Abone Ol google-news
<video:707485>

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, TGRT Haber'de katıldığı programda referanduma ilişkin çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sahada yaptığı gözlemlerini aktaran Yarkadaş, 'hayır' oylarının yüzde 55 veya üzerinde olacağını söyledi.

Yarkadaş şunları söyledi:

Gazeteci olarak söylüyorum. Halk TV hergün tüm AKP milletvekillerini canlı yayına çağırıyor. AKP'yi destekleyen gazetecileri çağırıyor. Tek bir tanesi bile gelmiyor.

AKP'nin Cumhuriyet Halk Partililerin oyuna, Cumhuriyet Halk Partisi'nin de AKP'lilerin oyuna ihtiyacı var. Çünkü hiç kimse tek başına buradan 'evet'i çıkaramıyor yada tek başına 'hayır'ı çıkaramıyor. Bu aslında siyaseti sahada normalleştirdi. Türkiye'ye en büyük hayırı bu. Sahada daha yumuşak bir dil kullanıyor herkes. Birbirene daha saygılı davranıyor herkes. O kırıcı, birbirini ayrıştıran herkes için söylüyorum. O dil biraz ortadan kalktı. Tabi esnaf ziyaretlerinde, esnafı çok meşgul edemiyorsun. Adam orada bir şey satmaya çalıyor. Kahvehanelere bol bol gidiyoruz. Broşürlerimizi dağıtıyoruz. Ben referandum süreci başladığı günden bugüne; şimdi az önce de Bursa'dan geldim, öğlen Kartal'daydım, akşam Bursa'daydım, yayın için döndüm. Sahada tek bir saygısızlıkla karşılaşmadım. Ben bunu 1 Kasım seçimlerinde de söyledim.

"SAHADA DEMOKRASİ ŞÖLENİ YAŞANIYOR"

Şimdi sayın Metiner ile şöyle bir avantajımız var. Türkiye'de televizyonlara en çok çıkan milletvekillerinin başında geliyoruz. O yüzden bir bakkala gittiğimizde hangi partiden olursan ol seni tanıyor. Kahveye gittiğinde tanıyor ve tanıdığında ilişki kurman daha kolaylaşıyor. Kahvehaneye gidiyoruz. Onların bir 5 dakikasını istiyoruz. Kendi derdimizi anlatıyoruz. AKP'nin çadırı varsa onları ziyaret ediyoruz. MHP'nin varsa ziyaret ediyoruz. Onlara başarılar diliyoruz. Sonuçta bu demokratik bir seçim. Millet gidecek 16 Nisan günü oyunu kullanacak. Sahada bir demokrasi şöleni yaşanıyor. Birinci bölümde söylediğim sakıncaların dışında.

"HAYIR OYLARININ EZİCİ BİR BİR BİÇİMDE ÇIKACAĞINI GÖRÜYORUM"

Güzel de bir şekilde tüm milletvekillerimiz, ilçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız sahadalar. Geçen gün de o pankartlarla ilgili AKP ve CHP il başkanları aralarında bir centilmenlik sözleşmesi yaptılar. Sahada herkes kendi düşüncesini anlatıyor. Sonuç olarak ben ne görüyorum. Bunu bir partinin milletvekili olarak da söylemiyorum. Ben 16 Nisan günü 'hayır' oylarını ezici bir biçimde çıkacağını görüyorum. Çok açıkça söylüyorum. Bunu sahada görüyorum. Milletvekili adaylığımı açıkladığım gün parti örgütlerine gittim ve onlara şunu söyledim. Arkadaşlar 7 Haziran seçimlerinde tek başına iktidar olma şansımız görünmüyor. AKP'nin de görünmüyor. 'Türkiye bir koalisyona gidiyor' dedim. 1 Kasım'da da terör enstürümanının devreye girmesiyle birlikte özellikle bize ve HDP'ye oy veren belli bir seçmen grubunun yeniden AKP'ye yöneldiğini gördüm. Çok açıkça söylüyorum. Hayır oyları yüzde 55'in üstünde de çıkar. Altına inmez, üstünde çıkar. Yüzde 55'in altında çıkmaz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler