Bakan Soylu yine coştu: Topunuz gelin

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin Avrupa ülkelerini rahatsız ettiğini belirterek, "Ne zaman ayaklarımızın üzerinde durduk, Türkiye onlar için tehdit oldu. Her şeylerini devreye soktular. DAEŞ, PKK, FETÖ, Almanya, Hollanda, İsviçre. Kim varsa, topunuz gelin, bize Maçka yeter” dedi.

Yayınlanma: 27.03.2017 - 12:46
Abone Ol google-news

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Maçka ilçesinde sabah saatlerinde vatandaşlara hitap etti, Anayasa değişikliği, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlattı.

‘TOPUNUZ GELİN, BİZE MAÇKA YETER’

Türkiye’nin ayakları üzerinde durmasının bazı Avrupa ülkelerini rahatsız ettiğini belirten Bakan Soylu, “İstediler ki yarınları planlamayalım, hedeflerimize ulaşmayalım, istediler ki 2023, 2053 ve 2071’den vazgeçelim. Bin dolarlık kişi başına gelir seviyemiz varken, Amerika’nın da, Almanya’nın da, Hollanda’nın da dostuyduk. Ne zaman 11 bin dolara çıktık, ne zaman Atak helikopterini yaptık, ne zaman 81 ile üniversite yaptık, ne zaman Marmaray’ı yaptık, ne zaman ayaklarımızın üzerinde durduk, Türkiye onlar için tehdit oldu. Her şeylerini devreye soktular. DAEŞ, PKK, FETÖ, Almanya, Hollanda, İsviçre. Kim varsa, topunuz gelin, bize Maçka yeter” diye konuştu.

‘TOP ATSAN YIKILMAZ BİR SİSTEM OLUŞTURACAK’

Anayasa değişikliğiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü bir sistem kuracağını ifade eden Bakan Süleyman Soylu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bizden önceki nesillerin çektiğini, bizden sonra gelecek nesiller çekmesin istiyoruz. Diyorlar ki, ‘Tayyip Erdoğan için tamam da ondan sonra ne olacak?’ Tam da bu işte. Tayyip Erdoğan tecrübesiyle, bilgisiyle, güveniyle, cesaretiyle, milletle olan iradesi ve muhabbetiyle birlikte sistemi kuracak. Öyle bir sistem kuracak ki, kim gelirse gelsin, gelenin zayıflığı, gelenin kuvvetliliği, gelenin eksikliği, aksaklığı yüzünden Türkiye ile kimse oyun oynayamayacak. Top atsan yıkılmaz bir sistem oluşturacak Recep Tayyip Erdoğan. Türkiye, milli irade ve demokrasi oluşturacak bu sistemi. Bu çok net ve açık.”

Türkiye'nin tarihinin en önemli fırsat diliminde olduğunu vurgulayan Bakan Soylu, 16 Nisan'da yapılacak referandum için destek isteyerek konuşmasını noktaladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler