Başbakan Binali Yıldırım: Seçim barajı indirilebilir

Medya temsilcileriyle buluşan Başbakan Binali Yıldırım, seçim barajının düşürülebileceğini söyledi. Galatasaray Genel Kurulu'ndaki Hakan Şükür ve Arif Erdem kararıyla ilgili de konuşan Başbakan, referandumdan 'rahat bir evet' çıkacağını savundu.

Yayınlanma: 27.03.2017 - 15:04
Abone Ol google-news

Başbakan Binali Yıldırım, medya temsilcileriyle bir araya geldi. Gündemdeki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Binali Yıldırım, "Yüzde 10 seçim barajı konuşulur, indirilebilir bu seçim barajı. Çünkü bu cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde artık model değiştiği için parti gruplarından ziyade, milletvekilleri ön plana çıkıyor. Bu esnetilebilir, partilerle konuşmak lazım" ifadelerini kullandı.

GALATASARAY GENEL KURULU'NUN HAKAN ŞÜKÜR VE ARİF ERDEM KARARI

Binali Yıldırım'a Galatasaray Genel Kurulu'nun aldığı Hakan Şükür ve Arif Erdem kararı da soruldu. "Bu marjinal bir grubun işi. İçeride kalan bir grup böyle bir karar aldı fakat yönetim durumu düzeltti. Yönetimin elinde tek yetki, aidat meselesi olduğu için o gerekçe ile karar aldılar" diyen Yıldırım, Galatasaray Spor Kulübü yöneticileri ile görüştüğünü ilk genel kurulda tüzükte gerekli düzenlemelerin yapılacağının söylendiğini aktardı.

Yıldırım'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

- Referandumdan rahat bir 'evet' çıkacak. Kritik bir durum görmüyorum.

- İsviçre'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef gösteren pankart kabul edilebilir bir şey değil. Bu, tamamen suçtur. Türkiye, diplomatik yollardan yapılması gerekeni yapmıştır. Zannediyorum onlar da soruşturma başlattılar.

REFERANDUM ANKETLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

- 20 günlük bir süre var. 20 gün içerisinde mutlaka vatandaşın kararında, kararsızların kararında kesin bir sonuç ortaya çıkacak. Biz kampanya yapıyoruz, anketlerle ilgilenmiyoruz. Vatandaşla mümkün mertebe daha fazla bir araya gelmeye çalışıyoruz, getirdiğimiz bu değişikliği anlatıyoruz. 'Hayır' grubundakilerin yanlışlarını, bunların doğrusunun ne olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Doğrusunu isterseniz ben, öyle kritik bir durum falan görmüyorum. Rahat bir şekilde evetle sonuçlanacağına inanıyorum.

SONAR'ın son referandum anketi: Hayır oyları önde, fark açılabilir


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon