‘Hayır’lı danstan korktular

‘Hayır’ın sesini flamenko yaparak yükseltmek isteyen İstanbul Üniversitesi (İÜ) öğrencisi kadınlar okula alınmayınca dans gösterilerini Beyazıt Ana Kapı önünde yaptılar.

Yayınlanma: 29.03.2017 - 18:27
Abone Ol google-news

‘Hayır’ın sesini flamenko yaparak yükseltmek isteyen İstanbul Üniversitesi (İÜ) öğrencisi kadınlar, güvenliğin ve sivil polislerin engellemelerine rağmen gösterilerini yaparak “ Kadınların ‘Hayır’ın sesini yükseltmesinden korkuyorlar” dediler.

İÜ’lü kadınlar, Hukuk Fakültesi Havuzlu Bahçe’de ‘Hayır Flamenko’su yapacaktı. Gösteri, özel güvenliğin öğrencileri fakülteye almaması üzerine, Edebiyat Fakültesi’nde yapılmak istendi. Öğrenciler, Edebiyat Fakültesi’ne de alınmadı.

Dans gösterisi, üniversitenin tarihi ana kapısı önünde gerçekleştirildi. Dans grubundan Edebiyat öğrencisi Gizem Kılıç, ilerleyen haftalarda da ‘Hayır’ şenliği düzenleyeceklerini söyledi. Kılıç, üniversite içinde dans etmelerine izin verilmemesine tepki göstererek “Bir danstan dahi korkar pozisyona düşmüşler, gerçekten çok gülünç. Okulun içi ve girişi özel güvenlik, çevik ve sivil polislerle çevrildi, öğrenciden çok kolluk gücü var. Ne olursa olsun biz ‘Hayır’ın sesini yükselteceğiz” dedi. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler öğrencisi Şilan Delipalta ise şunları söyledi: “Bütün Hayır’larımızı topladığımız bir dans gösterisi olacaktı. Fakat rektörlük, farklı fakültedeki kadınların birbirleriyle dayanışmasını engellemek istedi. Biz, birbirimize ulaşacak zeminleri buluruz.” Hukuk Fakültesi öğrencisi Başak Sıla Kaymak da, “Kadınların iradesini kırmaya yönelik rektörlük, özel güvenlik ve sivil polislerin çabaları devam ediyor. İçinde ‘Hayır’ geçen bir danstan bile korktuklarını çok net gösteriyor bu olay. Diğer görüşten insanlar gösterilerini polis korumasında yapıyor. Bizi kampuslarımızdan dışarı atıyorlar” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler