ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Ankara'da... Erdoğan'dan ABD'ye PYD mesajı

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Ankara'da... Rex Tillerson önce Başbakan Binali Yıldırım ile ardından da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüştü. Erdoğan'ın görüşmede "Terörle mücadelede doğru ve meşru aktörler önemli" ifadelerini kullandığı belirtildi.

Yayınlanma: 30.03.2017 - 11:27
Abone Ol google-news

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson Ankara'da... Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, önce Çankaya Köşkü'nde Başbakan Binali Yıldırım ile ardından da Saray'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.

Rex Tillerson'un Başbakan Binali Yıldırım ile yaptığı görüşmenin ardından, Başbakanlık'tan şu açıklama yapıldı.

"Sayın Başbakanımız, bugün ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ı kabul etmiştir. Kabulde, DEAŞ'ın Irak ve Suriye'den temizlenmesi için yürütülen çabalar ele alınmış, FETÖ'yle mücadele ve elebaşı Fetullah Gülen'in iadesine ilişkin atılması beklenen adımlar görüşülmüş, ikili ve bölgesel konularda yürütülen işbirliğinin güçlendirilmesi üzerinde durulmuştur.

Yönetim değişikliği sonrasında, ülkemize ABD'den yapılan bu ilk resmi ziyarette, iki müttefik ülke arasındaki yoğun ikili temasların önümüzdeki dönemde de sürdürülmesi üzerinde mutabık kalınmıştır."

SARAY'DA ERDOĞAN İLE GÖRÜŞTÜ

Başbakan Binali Yıldırım ile görüşen ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson daha sonra Saray'a geçerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.

Cumhurbaşkanılığı, görüşmede terörle mücadelede kararlılık vurgusu yapıldığını bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşmede “Terörle mücadelede doğru ve meşru aktörler önemli” ifadesini kullandığı ifade edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler