HDP’li Bilgen ekleme suçla tutuklanmış!

HDP'li Bilgen’in, fezlekesine dokunulmazlık düzenlemesinin ardından eklenen suçlama kapsamında tutuklandığı belirlendi. Bilgen TBMM’ye başvurdu.

Yayınlanma: 01.04.2017 - 21:27
Abone Ol google-news

HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen’in hakkındaki fezlekeye dokunulmazlığın kaldırılmasını düzenleyen anayasa değişikliğinin TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildiği 20 Mayıs 2016 tarihinden sonra Türk Ceza Kanunu’nun 314/2 maddesinde düzenlenen “silahlı terör örgütü üyeliği” suçlaması eklendiği belirlendi.

Bilgen; 31 Ocak 2017 tarihinde TCK 314/2 maddesinde düzenlenen “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamasıyla tutuklanmıştı. Dokunulmazlığın kaldırılmasını düzenleyen anayasa değişikliği; 20 Mayıs 2016 öncesindeki tüm dosyaları kapsarken, söz konusu tarihten sonra milletvekillerinin dokunulmazlığı devam ediyor. Bilgen, söz konusu durumun TBMM’de kabul edilen düzenlemeye ve anayasanın ilgili maddelerine açıkça aykırı olduğunu dile getirdi.

Bilgen TBMM Başkanlığı’na gönderdiği dilekçede, “Bu tutumun, hakkında fezleke hazırlanan tüm milletvekilleri için doğuracağı sorun ciddi bir kaosa neden olacaktır. Meclis Başkanlığı’nın bu konuda hukuki bir mütalaa hazırlayarak tarafıma ve Adalet Bakanlığı’na sunmasını talep etmekteyim” görüşünü dile getirdi. Bilgen’in Meclis Başkanlığı’na yaptığı başvuru, TBMM’de sıra sayısı ve tarih verilerek işleme alındı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler