CHP'li Yarkadaş'tan Miraz bebek için çağrı: O kanguruyu cezaevine alın

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, cezaevinde yaşamak zorunda kalan Miraz bebeğin yeni sıkıntılarla karşı karşıya olduğunu kaydetti.

Yayınlanma: 07.04.2017 - 14:07
Abone Ol google-news



Referandum çalışmalarına Ümraniye'de devam eden CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, İlçe Başkanı Cafer Aktürk'le çeşitli sitelerde konuşma yaptı ve yurttaşlardan 'hayır' oyu istedi.

MİRAZ BEBEĞİN ÇİLESİ BİTMİYOR

Daha sonra sosyal medya hesaplarından çeşitli paylaşımlarda bulunan CHP'li Yarkadaş, annesi tutuklandığı için için cezaevinde yaşamak zorunda bırakılan Miraz bebeğin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti. Bebeğin babası ile buluştuğunu ve sıkıntıları dinlediğini belirten Yarkadaş şunları söyledi:

"Miraz bebeğin çilesi bitmiyor... Sekiz aylık bebek, en temel haklarından dahi mahrum bırakılıyor. Babası, bebeğine dokunamıyor; bebek babasına sarılamıyor. Üstüne üstlük bunlar yetmiyormuş gibi; hergün yeni sıkıntılarla karşı karşıya kalıyor."

KANGURU CEZAEVİNE GİREMEDİ

Yarkadaş, annesinin kendisini taşıyabilmesi için cezaevine götürülen ve 'Kanguru' adı verilen eşyanın içeri alınmadığını belirtti. Yarkadaş, "Yasalar, yönetmelikler, KHK'lar gerekçe gösteriliyor ve kanguru içeri alınmıyor" dedi. Cezaevi yönetiminin kanguruya el koyduğunu ve incelediğini söyleyen CHP'li vekil, "O kanguruyu cezaevine alın" çağrısı yaptı.

ISLAK MENDİL DE YOK!

Miraz bebeğin cezaevi yönetmeliği yüzünden tam 15 gündür ıslak mendil kullanamadığını belirten Yarkadaş, "Bu uygulamaya imza atanların vicdanı hiç sızlamıyor mu?" diye sordu.
Islak mendilin ancak revirden temin edilebildiğine dikkat çeken Yarkadaş, "Bunun için doktorun reçete yazması gerekiyor. Reçete yazılmasıyla sorun bitmiyor. Eczane, mendilin kalmadığını söylüyor. Kantin satmadığı için de ıslak mendil alınamıyor" dedi.

BALON YASAĞI

Bebeğin babası Cengiz Akbaba'nın çocuğuna götürdüğü balonun da içeri alınmadığını belirten Yarkadaş "Biz balon veririz merak etmeyin demişler. Ancak balon da vermemişler" dedi.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a çağrı yapan CHP'li Yarkadaş, "Sayın bakan bunları okuduğunda bir çözüm bulacaktır diye umut ediyorum" ifadesini kullandı. Yarkadaş, Bakan Bozdağ'ın cezaevlerinde yaşanan sorunlara duyarsız kalmamasını da istedi.

KOLU KIRILAN SAVCIYA ARKADAŞ GELDİ

Öte yandan, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, cezaevinde spor yaparken iki kolu da bileğinden kırılan Savcı Muzaffer Bayram'ın sorununun kısmen de olsa çözüldüğünü açıkladı.
Yarkadaş, kolu kırılmasına rağmen, hücrede tek başına tutulan Bayram'ın yanına, konuyu Şenal Sarıhan ile birlikte gündeme getirmelerinin ardından bir kişinin yerleştirildiğini dile getirdi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler