Umut Nöbeti’ne katılan hâkime soruşturma

Yeni Akit, polis gibi internetten üç hâkimin Silivri önünde tuttuğu Umut Nöbeti’yle ilgili bilgi toplayıp savcılığa arz etti! HSYK, hâkim Karadağ hakkında disiplin soruşturması açtı.

Yayınlanma: 08.04.2017 - 21:40
Abone Ol google-news

HSYK, gazetemiz eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcimiz Erdem Gül’ün tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi önünde Umut Nöbeti tutan Ankara Hâkimi Mustafa Karadağ hakkında disiplin soruşturması başlattı. Yeni Akit’in haberi üzerine başlatılan soruşturma sürecinde, gazetenin yazı işleri müdürünün, polis gibi çalışıp topladığı bilgileri “arz olunur” diyerek savcılığa gönderdiği ortaya çıktı. Akit gazetesi, 14 Şubat 2016 tarihinde “Charlie’nin hâkimleri ‘casus nöbeti’nde” başlıklı bir habere imza attı. Can Dündar ve Erdem Gül için tutulan Umut Nöbeti’ne “Casus nöbeti” denilen haberde, bu nöbete yargı mensupları Ankara 11. Aile Mahkemesi Hâkimi Mustafa Karadağ, İstanbul Anadolu 31. Asliye Ceza Mahkemesi Hâkimi Tamer Akgökçe ve Cumhuriyet Savcısı Ali Hacı İbrahimoğlu’nun katıldığı anlatıldı. Umut Nöbeti hakkında soruşturma başlattığı öğrenilen Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Akit’te yazı yazarak, söz konusu haber için bilgi istedi. Yeni Akit gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu, savcılığa söz konusu haberle ilgili bilgi verdi. Karahasanoğlu, bununla da yetinmeyip istihbarat polisi gibi Cumhuriyet, Radikal ve bir blog sayfasında yer alan Umut Nöbeti’ne ilişkin haber ve fotoğrafları derleyerek savcılığa teslim etti. Yazıda, “Gereği bilgilerinize saygı ile arz olunur” denildi.

'Kanı uyandı’

Bakırköy Savcılığı, haberde adı geçen üç ismin hâkim olması nedeniyle durumu HSYK’ye bildirdi. İnceleme başlatan HSYK 3. Dairesi, müfettişin raporu üzerine söz konusu incelemeyi disiplin soruşturmasına çevirdi. Karadağ’dan savunma isteyen HSYK, söz konusu nöbete katılmanın “sanıklara destek ziyaretinde bulunarak görevinizi doğru ve tarafsız yapamayacağınız kanısı uyandı” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler