Zorbalığa dur deme zamanı

HDP’nin İstanbul Kadıköy’deki ‘Hayır’ mitinginde coşku vardı. HDP’liler 15 yıllık AKP iktidarında yaşanan hukuksuzluklara dikkat çekerek hep bir ağızdan ‘Hayır’ dedi.

Yayınlanma: 08.04.2017 - 21:52
Abone Ol google-news

HDP’nin ‘Newroz coşkusuyla HAYIR’lara akıyoruz’ temasıyla düzenlediği miting Göztepe’deki Yeni Salı Pazarı’nda gerçekleştirildi. Miting alanını erken saatlerde doldurmaya başlayan kitle, 16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliği referandumu için hep bir ağızdan “hayır” mesajı verdi.

Kürtçe ve Türkçe “Hayır” yazılı bayraklarla süslenen miting alanında açılış konuşmasını yapan İstanbul HDP İl Örgütü Eşbaşkanı Esengül Demir, tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş şahsında bütün siyasi tutukluları selamladığını söyleyerek, “İstanbul’un iradesi tek adama ‘Hayır’ demek için buluştu. 15 yıldır bu ülkeyi zorbalıkla yönetenlere dur deme zamanı gelmiştir. Kuzey ormanlarından, Karadeniz yaylalarına, Hevsel Bahçeleri’nin her yerini talan ettiler. Kadınlar bu ülkenin tarihinde olmadığı kadar baskı ve şiddete uğradı.

Kadın katliamları bu hükümetin en karanlık sayfası olarak tarihe geçecektir” dedi. HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit de İstanbul’da yurttaşların verdiği emeğe dikkat çekti. Yine de halkın payına yoksulluk, gecekondularda yolu olmayan yerlerde yaşamak düştüğünü belirten Koçyiğit, “Bin pişman olacaklar o sandıkları kurduklarına, tıpkı 7 Haziran’da ki gibi nasıl başardıysak 16 Nisan’da da göstereceğiz” dedi.

16 Nisan’da yapılacak referandumun en anlamlı direniş olacağını söyleyen HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, “Referandum, eş genel başkanlarımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, partililerimiz, gençler, kadınlar en büyük zorbalıkla tutsak edildiği gün kaybedildi. Kendisine güvenen ve bizden çekinmeyen bir hükümet bu zulmü yapabilir. Zulümleri artıyor zevalleri yakındır. Demokratik yollarla bu cevabı 16’sında vereceğiz” dedi. Mitingde son olarak Ahmet Türk konuştu. Bugüne kadar gelen iktidarların Kürt ve Türk halkını karşı karşıya getirmek için siyaset yürüttüklerini söyleyen Türk, bu siyasete karşı demokrasi güçlerinin birlikte mücadele etmesi gerektiğini ifade etti. Coşkunun hâkim olduğu mitingte İlkay Akkaya, Koma Çiya, Grup Vardiya ve Ruken Yılmaz mini konser verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler