Bu sözler Davutoğlu'na mı? Erdoğan'dan referanduma saatler kala çarpıcı ifadeler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan referanduma saatler kala Tuzla'da yaptığı konuşmada "Erdoğan, "Bazıları şöyle diyor, 'evet' diyen de 'hayır' diyen de, kardeşim. 'Hayır' diyeni anlayışla karşılarım ama evetle hayırı aynı kefeye koyamam, aynı kefede, aynı torbada nasıl durur, olur mu böyle bir şey?" diye konuştu. Erdoğan'ın bu sözlerinin Davutoğlu'na yönelik olduğu ileri sürüldü.

Yayınlanma: 15.04.2017 - 11:44
Abone Ol google-news

<video:721209>

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, referanduma saatler kala Tuzla'da yaptığı konuşmada yine 'hayır'cılarla teröristleri bir tuttu. Erdoğan, "Bazıları şöyle diyor, 'evet' diyen de 'hayır' diyen de, kardeşim. 'Hayır' diyeni anlayışla karşılarım ama evetle hayırı aynı kefeye koyamam, aynı kefede, aynı torbada nasıl durur, olur mu böyle bir şey?" diye konuştu. Erdoğan'ın konuşmasının sonunda, Rabia yemini öncesi "Ayrımcılığa, bölücülüğe hayır' dedi.

Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

Kandil 'hayır' diyorsa, bölücü başının olduğu İmralı 'hayır' diyorsa, Pensilvanya'daki şarlatan 'hayır' diyorsa demek istikametimiz doğru değil mi? Yarın bir de sandıktan Allah'ın izniyle evetler patladığı zaman ne olacağını düşünün.

Anayasa değişikliği milletimize hem kendisinin hem çocuklarının geleceği için çok önemli bir yönetim sistemi teklif ediyor. Buna karşı çıkanlar dikkat ediniz, kendileri hiçbir teklif getirmiyor, sadece 'olmasın, yapılmasın, değişmesin' diyorlar. Siz bu kafayı çok iyi tanırsınız. Bunların ülkenin ve milletin hayrına dikilmiş bir tek ağaçları, üst üste konulmuş iki tuğlaları yoktur. Her şeye karşı çıkmayı, her şeye şimdi olduğu gibi 'hayır' demeyi siyaset sanıyorlar. Neye hayır dediklerini bilmedikleri için de sürekli saçmalıyorlar.

"EVET İLE HAYIR'I AYNI KEFEYE KOYMAM"

Yarın akşam inşallah bu millet kendi bayramını yapacak. Bazıları şöyle diyor, 'evet' diyen de 'hayır' diyen de, kardeşim. 'Hayır' diyeni anlayışla karşılarım ama evetle hayırı aynı kefeye koyamam, aynı kefede, aynı torbada nasıl durur, olur mu böyle bir şey? Anlayışla karşılarız o ayrı mesele. Niye? Demokrasi bu. Ama eğer hepsini aynı yerde tartacak olursak neden bu kadar mücadele veriyoruz ki? Değil mi?

Artık saatleri konuşuyorum. Tüm dostlarımızı, ahbaplarımızı arayacağız. Rehavete yer yok, ihmal yok, sandıklara yükleneceğiz, hafife almayacağız. Çünkü yarın akşam inşallah bu millet kendi bayramını yapacak. 16 Nisan'da 15 Temmuz'da başladığımız işi bitireceğiz. Yarın çok önemli, mutlaka sandığa, ilgili arkadaşlarımız resmi sonuçlar açıklanıncaya kadar takip edecekler. Unutmayın oy namusumuzdur. İnşallah 16 Nisan ile Ak yürüyüşü devam ettirmiş olacaksınız" dedi.

"MİLLETİM GELDİ SEN GELMEDİN"

(Kılıçdaroğlu'na hitaben) Yarın sana öyle bir ders verecek ki, "7 kere bu millet sana olumsuz git dedi, gitmedin ama yarından sonra kontrollü koltuğu altından çekip alacaklar.
Yalan makinesi olan Kılıçdaroğlu tutmuyor artık tutmuyor. Ne diyor yine, ‘Erdoğan bana haber verse 15 Temmuz gecesi havalimanına gelirdim' Ben çağrımı yaptım milletim geldi ama sen gelemedin.

"BATI ONDAN DOLAYI ÇILDIRIYOR"

Siz bu kafayı çok iyi tanırsınız, bunların ülkenin hayrına dikilmiş bir tek ağaçları yoktur. Hayır demeyi siyaset sanıyorlar, neye hayır dediklerini bilmedikleri için sürekli saçmalıyorlar. Bunlar dünyanın bir numarası olacak havalimanına da hayır diyorlar. Çanakkale Köprüsü'nün iki kule arası mesafe 2023 metre! Dünyada bu uzunlukta köprü yok. O da bir numara. Biz ilklerin ülkesiyiz. Batı ondan dolayı çıldırıyor.

18 maddenin içinde olmayan şeyleri bu adam söylüyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ülkemizin gelişmesi için ihtiyacı olan istikrar ve güven ortamını güçlendirecektir. Niye bizimle birlikte çalışmadın (Kılıçdaroğlu)?

AYLAR SONRA İLK KEZ 'HAYIR' DEDİ

Erdoğan, konuşmasının sonunda klasik Rabia yeminini yaptırırken, "Ayrıma, bölücülüğe hayır" dedi. Ardından tek vatan, tek bayrak, tek millet ve tek devlet için 'evet' oyu istedi.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler