Cumhuriyet için sandığa

18 maddelik anayasa değişikliğini oylamak için 55 milyon 319 bin 22 seçmen sandık başında ‘evet’ ya da ‘hayır’ tercihini kullanacak.

Yayınlanma: 15.04.2017 - 18:36
Abone Ol google-news

Türkiye, 18 maddelik anayasa değişikliğini oylamak için bugün sandık başına gidiyor. Halkoylamasında yurtiçinde 55 milyon 319 bin 222 seçmen, 167 bin 140 sandıkta oy kullanacak. “Evet” veya “Hayır” tercihlerinin olduğu referandum için doğuda sandıklar 16.00’da, diğer illerde ise 17.00’de kapanacak. Sadece ‘evet’ ve ‘hayır’ oylarının sayılması nedeniyle referandum sonuçlarına erken saatlerde ulaşılması bekleniyor. Türkiye, anayasa değişiklikleri için bugün 7. kez sandık başına gidecek. Halkoylamasında, “Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu” filigranlı sarı renkli zarflar ve beyaz renk üstünde “Evet”, kahverengi renk üstünde “Hayır” ibareleri bulunan iki ayrı renkten oluşan birleşik oy pusulaları ile “tercih” mührü kullanılacak. Seçmen, tercih mührünü alarak oy kullanmak istediği bölüme basacak.

FOTO GALERİ- Türkiye sandık başında

Kimlik belgesi yeterli

Seçmen bilgi kâğıdı gelmeyen vatandaşlar da oy kullanabilecek. Kâğıdı bulunmayıp kütüğe kayıtlı olanlar, ibraz edecekleri kimlik belgeleriyle (nüfus kâğıdı, resmi daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, ehliyet, evlenme cüzdanı) oy verebilecek. Üzerinde T.C. kimlik numarası olmayan bir kimlik belgesi ibraz eden seçmenin oy kullanabilmesi için bu belgelerin yanında seçmen bilgi kâğıdı veya T.C. kimliğini ispata elverişli belgeyi ibraz etmesi gerekecek. Seçmenler, YSK’nın“www.ysk.gov.tr” internet sitesinden de hangi sandıkta oy kullanacaklarını öğrenebilecek.

32 ilde erken başlıyor

Seçmenler, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkâri, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis’te 07.00- 16.00, diğer illerde ise 08.00-17.00 saatlerinde sandık başına gidecek. Oy kullanmanın bitiş saatine gelindiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler, başkan tarafından sayıldıktan sonra sırayla oylarını kullanabilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler