Barış Yarkadaş: İktidar korktuğu için saldırganlaşıyor

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, bu sabah 40 kişinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Yarkadaş "Ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar" dedi.

Yayınlanma: 19.04.2017 - 10:09
Abone Ol google-news

Sosyal medya hesabından gözaltılara tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş şu ifadeleri kullandı:

"İktidar korkudan ne yapacağını şaşırmış durumda. Korku o denli arttı ki; bunu gizleyebilmek için tam da beklediğimiz gibi davranıyor. Yani daha da saldırganlaşıyor! Referanduma şaibe karıştığını söyleyenlerin evi basılırken dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir suç maddesi "icat" ediliyor: "Evet sonucunun meşru olmadığını söyleyerek propaganda yapma suçu..." 

Bu suçu icat ederek hukukun ırzına geçiyor iktidar...

Bu uydurma bile denilemeyecek suçlama yüzünden İstanbul'da 40'a yakın kişinin evi basılıyor; gözaltı işlemi uygulanıyor.

Referandum sonuçlarının meşru olmadığını bilen iktidar, toplumsal tepkinin arttığını görünce en iyi bildiği şeyi yapıyor; GÖZDAĞI VERİYOR!

Elinde silahla oy kullanan ve EVET oyu verdiğini söyleyip fotoğraf çektirip yayınlayanları görmezden gelen sözde yargı mensupları, barışçıl ve demokratik gösteri yapanlara şahin kesiliyor. 

Sizin referandumunuz da sözde yargınız da meşru değildir.

40 kişi hakkında gözaltı kararı verilmesi, toplumun referandumdaki şaibeye itirazını engellemeye yönelik bir sindirme operasyonudur!

İktidar kendisine güvense ve referandum sonuçlarının meşruiyetine inansaydı bu gözaltılara başvurmazdı. Korku, operasyon yaptırtıyor. Ve ne yazık ki; yargı da siyasi operasyona alet ediliyor. 

Şimdi merak ettiğim şu: Gözaltına alınanlara 'Evet sonuçları meşru değildir diyerek propaganda suçu işlediniz" diye soracak olan savcının vicdanı hiç mi sızlamayacak?

Gözaltına alınan kişiler ''Böyle bir suç maddesi yok, bizi neye göre gözaltına aldırttınız?" dediğinde savcı hangi cevabı verecek?

İşte yargının siyasallaşması Ve iktidarın emrine girmesinin sonuçlarıdır bunlar. Ancak Türkiye bu karanlık dönemi de mücadeleyle aşacak!

Hiç kimse bu zorba ve hukuk tanımaz; gaddar iktidarın ilelebet hüküm süreceğini sanmasın! Zorbalık yenilecek; demokrasi kazanacak!"

DEĞİRMENCİ'YE SALDIRIYI KINADI

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Gazeteci İrfan Değirmenci'nin evinin kurşunlanmasını da kınadı. Yarkadaş, "Değirmenci'ye onurlu be dik duruşunun bedeli ödetilmek isteniyor" dedi. CHP'li vekil "Meslektaşım İrfan Değirmenci yalnız değildir" ifadesini de kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler