HAYIR'ın kazandığı Üsküdar'da gençlik kollarından CHP Genel Merkeze çağrı: Somut adım atın

CHP Üsküdar Gençlik Örgütü şaibeli seçimin ardından genel merkezine daha somut adımların atılması için çağrıda bulundu.

Yayınlanma: 21.04.2017 - 18:39
Abone Ol google-news

16 Nisan'da YSK, AKP'nin YSK Temsilcisinin talebi üzerine  mühürsüz oyları geçerli sayarak skandal bir karara imza atmıştı.Şaibeli seçimde HAYIR'ın kazandığı Üsküdar'da CHP Üsküdar Gençlik Kolları genel merkezine daha somut adımların atılması için çağrısında bulundu.

CHP Üsküdar Gençik Kolları'nın yayımladığı deklarasyon şöyle:

"Atı alan Üsküdar'ı; at üstünde duramadığı için değil, Üsküdar'daki örgütlü #Hayır mücadelesi sayesinde geçemedi.

Aylar önce toplantı masalarında yaktığımız kıvılcımı 60 gün boyunca sahada, gece gündüz demeden sokak sokak ördüğümüz mücadeleyle büyüttük. Yevmiyeyle değil yüreğimizle çalıştık. Kimseden alkış beklemedik, tek derdimiz Başkanlık hayaline Üsküdar’da geçit vermemekti ve başardık.

Kadın kollarımız ve yerel inisiyatiflerle omuz omuza başardık. Biliyoruz, memleketimizin sağduyulu insanları çoğunlukla bu kabul edilemez değişikliği reddettiler.

Biliyoruz, sandığa HAYIR girdi ama çıkması engellendi. Görevi; seçimlerin kanuna uygun şekilde yürümesini sağlamak olan Yüksek Seçim Kurulu, kanunu hiçe sayarak hilenin baş aktörü oldu.

Memleketin dört bir yanından usulsüzlük kanıtları yağarken, ısmarlama kesin sonuçları dahi beklemeye tenezzül etmeyip, kılıf arama zahmetine bile girmeden "Bu iş bitti" diyenlere cevabımız nettir: HAYIR BİTMEDİ! Gayrimeşru seçimi ve sonuçlarını tanımıyoruz.

Bu hukuksuzluğa ve hileye boğulmuş referandumu tanımadığımız gibi; oldu bittiye gelen rejim değişikliğini sükunetle karşılayan,bizler kadar cesur olamayan yönetim anlayışını da tanımıyoruz.

Cumhuriyetin katil fermanının şenliklerle kutlandığı sıralarda üzüntülerini ifade edip,
tek çözüm olarak bağımlı ve güdümlü yargıya başvurmak olan anlayışı da reddediyoruz.
Maaş kartıyla değil, gönül bağıyla saflarında durduğumuz partimize olan güvenin tutarsız açıklamalarla sarsılmasını, itibarının zedelenmesini de kabul etmiyoruz.

Bu deklarasyon; suç ortada, fail ortada iken düşük vitesli muhalefet ve cılız itirazlarla yetinenlere; kamu vicdanı yara almışken sessizliğe gömülenlere; tam kanunsuzluk haliyle iradesi çalınan seçmene ve Cumhuriyet'e karşı sorumlu olmasına rağmen,bu zorbalığı ve hukuksuzluğu kabullenip "2019'da görüşürüz" diyerek Başkanlık hesabına girişenlere itirazımızdır.

Sokaklarda, meydanlarda ve diğer tüm platformlarda bu gayrimeşru seçime ve bu irade gaspına direnenlerin mücadelesini selamlıyoruz.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ GENEL MERKEZ YÖNETİMİNİ bir an önce somut adım atmaya, harekete geçmeye davet ediyoruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler