Yargıya müdahale

Bozdağ, seçimlerle ilgili kararları verme yetkisinin YSK’de olduğunu ve CHP’nin başvurusuna Danıştay’ın ‘ret’ kararı vereceğini söyledi.

Yayınlanma: 22.04.2017 - 22:48
Abone Ol google-news

CHP'nin YSK kararları ile ilgili olarak Anayasa Mahkemesi'ne gideceğini duyurmasının ardından "YSK karaları kesindir ve bu karralara karşı hiçbir öerciye başvurulamaz şeklinde bir kural vardır" değerlendirmesi yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "CHO'n,n Danıştay'a başvurması üzerine de benzer bir açıklama yaptı.Bozdağ, anayasa ve yasalarımıza göre Anayasa Mahkemesi ve Danıştay’ın ‘ret’ kararı dışında karar verme seçeneği yoktur” dedi. Bozdağ, CHP’nin, halkoylaması sonuçlarının iptali için Danıştay’a dava açmasına tepki gösterdi. Yaptığı yazılı açıklamada seçim konularıyla ilgili bütün yolsuzlukları, şikâyet ve itirazları inceleme ve kesin karara bağlama görevinin, Yüksek Seçim Kurulu’nun olduğunu söyleyen Bakan Bozdağ, “YSK’nin verdiği kararlar aleyhine Danıştay ve Anayasa Mahkemesi dahil hiçbir mahkemeye, mercie başvurulamaz. Buna rağmen başvuru halinde, anayasa ve yasalarımıza göre Anayasa Mahkemesi ve Danıştay’ın ret kararı dışında karar verme seçeneği yoktur. Nitekim ayrımsız Anayasa Mahkemesi yapılan başvurulara ‘kabul edilmezlik’, Danıştay ise aynı gerekçelerle onlarca ‘ret’ kararı vermiştir. Anayasa Mahkemesi kararları ile anayasanın yargı denetimi dışında bıraktığı işlemler bireysel başvurunun konusu da olamaz” ifadelerini kullandı.

‘Yargının işi değil’

Demokrasilerde milletin kararı üstünde kararın olmadığına dikkati çeken Bozdağ, “Millet adına karar veren yargı, milletin sandıkta verdiği kararı üstüne karar veremez. Milletin verdiği kararlar aleyhine hiçbir mahkemeye/merciye başvurulamaz. Milletin verdiği kararları, hiçbir m ahkeme bozamaz/değiştiremez. Sandık sonuçları ve milletin iradesi, mahkeme kararıyla yok sayılamaz, değiştirilemez. Milletin kararı herkesi bağlar. Ancak demokrat olmayanlar, millete güvenmeyenler, istedikleri çıkmazsa milletin kararını kabul etmezler, milletin kararına saygı duymazlar” dedi.

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler