Hak ihlallerini Meclis’e yazdı

TBMM Tutuklu Hakları Komisyonu üyesi olan ve 19 Nisan'da tutuklanan HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan, cezaevlerinde yaşanan ihlalleri yazdığı mektupla komisyona iletti.

Yayınlanma: 27.04.2017 - 22:58
Abone Ol google-news

HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan, 19 Nisan’da tutuklandı. TBMM Tutuklu Hakları Komisyonu üyesi olan Çelik, cezaevlerinde yaşanan ihlalleri mektupla komisyona ve Adalet Bakanlığı’na iletti. Özkan, tekmil, sohbet hakkının sınırlandırılması ve cezaevlerindeki doluluk oranının yol açtığı sosyal hakların kısıtlanması, yerlerde beton zemin üzerinde yatılması, ayakta sayım, kimlik dayatması, baskın tarzında gelişen aramalar, günlük kullanılan araç gereçlere el konulması gibi uygulamaların, cezaevi politikası halini aldığını belirtti.

Özkan,  tutuklu ve hükümlülere yönelik darp, hakaret, tehdit, işkence ve kötü muamele, hukuki dayanağı olmayan sevk ve nakiller, çıplak arama, başta hasta tutuklular olmak üzere sağlık hakkına erişiminin engellenmesi, keyfi şekilde verilen disiplin cezaları ve bu cezalara karşı savunma haklarının engellenmesi, avukat görüşmelerine kısıtlama getirilmesi, mahkeme süreci devam eden tutuklu ve hükümlülerin yargı çevresinden uzaklaştırılarak adil yargılanma haklarının ihlal edilmesi, iletişim hakkının engellenmesi, Türkçe dışındaki dillerde konuşma yasağı, televizyon ve radyo yayınlarının kısıtlanması, hapishanelerde askeri darbe ürünü uygulamalarının dayatılmasını da anlattı. Yıldırım, kendisine gönderilen ihlal başvuruları ile ilgili mektuplardan alıntılara da mektubunda yer verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler