Kılıçdaroğlu'ndan MYK'de çarpıcı açıklamalar: Başbakan Nuriye Gülmen'i bilmiyormuş

CHP MYK toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, önemli açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu toplantıda yaptığı konuşmada, “CHP’de bir karışıklık olmasını Saray istiyor. Bu tuzağa karşı dikkatli olmalıyız. Hayır’ı artırmalıyız, büyütmeliyiz” dedi. Öte yandan Başbakan Yıldırım ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'un KHK ile görevlerinden ihraç edilen Semih Özakça ve Nuriye Gülmen'den haberdar olmadığı ortaya çıktı.

Yayınlanma: 10.05.2017 - 22:53
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin MYK toplantısında, Danıştay’ın kuruluş yıldönümü töreninde, KHK mağduru akademisyenler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın durumunu Başbakan Binali Yıldırım’a ilettiği bilgisini kurmaylarıyla paylaştı. Görüşmede Yıldırım’ın 63 gündür başkentin göbeğinde açlık grevi yapan Gülmen ve Özakça’dan “haberdar olmadığı”, Kılıçdaroğlu’na verdiği “Cezaevinde mi yatıyorlar?” yanıtıyla ortaya çıktı.

‘İlgileneceğiz’ yanıtı

Danıştay’ın 149. kuruluş yıl dönümüne katılan Kılıçdaroğlu, Numan Kurtulmuş ve Başbakan Binali Yıldırım’la yaşadığı diyaloğu kurmaylarıyla paylaştı. Kurtulmuş’a KHK ile görevlerinden ihraç edilen Semih Özakça ve Nuriye Gülmen hakkında bilgi verdiğini Kurtulmuş’un ise kendisine ‘’Haberdar değilim’’ demesi üzerine Başbakan Yıldırım’ı gördüğünü ve onun yanına giderek ‘’Bu genç iki insan açlık grevinde. Canlarına bir zarar gelmesinin kimseye faydası yok. İyi bir araştırma yapılmalı, mesleklerine dönmeliler. Sizden ricam bu gençler tekrar araştırılsın’’ dediğini söyledi. Başbakan Yıldırım’ın da ‘’Cezaevinde mi yatıyoryar’’ diye sorması üzerine ‘’Hayır, 63 gündür açlık grevindeler’’ dediğini ve Yıldırım’dan ‘’İlgileneceğiz’’ yanıtı aldığını anlattı.

‘Tuzaklara dikkat!’ 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun MYK’de “CHP’de bir karışıklık, kavga olmasını Saray istiyor. Arkadaşlarımızın bu oyuna gelmemesi lazım. Hepimiz bu tuzağa karşı dikkatli olmalıyız. Hayır’ı artırmalıyız, büyütmeliyiz. Bölenlere rağmen ‘hayır, dağılmıyoruz’ demeliyiz Herkes her zamankinden daha dikkatli olmalı” uyarısında bulunduğu öğrenildi.

CHP MYK, Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantıda, Böke’nin istifasının ardından boşalan Parti Sözcülüğü koltuğuna Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan getirildi.

Edinilen bilgiye göre; Kılıçdaroğlu kurmaylarına, “Olağan kongre sürecine girdik. Bu süreçte adaletli olacağız. Bu sürecin eşit ve sağlıklı koşullarda geçmesi için elinizden geleni yapın” talimatı verdi. Bu süreçte demokrasinin nasıl uygulandığını herkese göstereceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Medeni bir yarış nasıl olur, Türkiye’ye vaad ettiğimiz demokrasiyi, herkes bu süreçte görecek’’ dedi.

Kılıçdaroğlu kurmaylarına, bu haftadan itibaren “hayır” bileşenlerine teşekkür değil “tebrik” ziyaretlerine başlayacağını söyledi. Bu kapsamda iller de tekrar ziyaret edilecek ve Kılıçdaroğlu halkla yeniden buluşacak. Kılıçdaroğlu, “ CHP’de bir karışıklık, kavga olmasını Saray istiyor. 16 Nisan’dan bu yana havuz medyası, CHP’de bir kavga varmış gibi görünmesini istiyor. Arkadaşlarımızın bu oyuna gelmemesi lazım. Hepimiz bu tuzağa karşı dikkatli olmalıyız. Biz bu haksızlığı ‘hayır’a yapmamalıyız. Birlik ve beraberliğimizi her zamankinden daha fazla sağlamalıyız” diye konuştu.

‘Yargıda yeni cemaat’

Meclis’te başlayan HSK üyelerinin seçimine de değinen Kılıçdaroğlu, ‘’Yargıda bir cemaat gönderilirken, şimdi de yargı yeni cemaat ilişkileriyle şekillendiriliyor. Yargı, Türkiye açısından çok tehlikeli bir sürece giriyor’’ dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler