Açlık grevi yapan CHP'lilerden hükümete çağrı: Ölüme sebep olmayın

İktidarın iki eğitimcinin çığlığına kayıtsız kalmasına tepki gösteren dört CHP’li, 24 saatlik açlık grevi yaptı. CHP’liler hükümete “Sorunu çözün, ölümlerine sebep olmayın” çağrısında bulundu. Meclis’te basın toplantısı düzenleyen CHP milletvekilleri, Gülmen ve Özakça’nın da yaşamlarını daha fazla riske sokmamalarını, en azından tedaviyi kabul etmelerini istedi.

Yayınlanma: 11.05.2017 - 23:16
Abone Ol google-news

KHK ile görevlerinden gerekçesiz ihraç edilen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın sesini hükümete duyurmak için 24 saatlik açlık grevi yapan CHP’liler Meclis’te basın açıklaması yaptı. Açıklamada, hükümete “İnsanların emekleriyle oynamayın, ölümlerine sebep olmayın” çağrısında bulunulurken Gülmen ve Özakça’nın da yaşamlarını daha fazla riske sokmamalarını en azından tedaviyi kabul etmelerini istendi. Hükümetle iletişime geçtiklerini ve yanıt beklediklerini söyleyen CHP’liler, çözüm bulunmazsa greve dönüşümlü olarak sürdüreceklerini kaydetti.

Açlık grevine destek olan CHP milletvekilleri Ali Şeker, Orhan Sarıbal, Niyazi Nefi Kara ve Mehmet Tüm, beraberinde CHP milletvekilleriyle Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Açlık grevindeki CHP’lilerin yaptığı açıklamada, insanların, hiçbir mahkeme kararı olmadan, OHAL gerekçe gösterilerek sorgusuz sualsiz işlerinden atıldığına dikkat çekilerek, “Hükümet, açlık grevi yapan bu insanların derdini dinlesin, yaşamlarını yitirmeden acilen çözüm üretsin. İnsanların emekleriyle oynamayın, ölümlerine sebep olmayın. Ölümün pardonu, insanı yaşama geri döndürmüyor. Gülmen ve Özakça’ya da yaşamlarını daha fazla riske sokmamalarını, en azından tedaviyi kabul etmelerini öneriyoruz. Açlık grevini bir an önce bırakmalarını talep ediyoruz. Aksi halde geri dönülmez yola girecektir” çağrısında bulunuldu.

‘Her tepkiyi koyacağız’

CHP’li Şeker ise Gülmen ve Özakça’nın, 184 gündür seslerini duyuramadığını belirterek, onaylamadıkları açlık grevleriyle ölüm sınırına geldiklerini söyledi. Gülmen ve Özakça’ya katkı vermek ve seslerini duyurmak için önceki gün saat 15.00’ten itibaren, 24 saat yemeyip, içmediklerini söyleyen Şeker, açlık grevlerinde 40. günden sonra kritik sürecin başladığını belirtti ve ölümlerin olmaması için herkesi görevini yapmaya çağırdı. Şeker, “Tüm Türkiye’deki mağdur ve haksız yere işten atılan diğer kamu görevlileri, görevlerine iade edilsin diye ses duyurma işlevini sürdüreceğiz. Meclis’teki görevlerimizi sürdüreceğiz ancak yetmediği durumda açlık grevi de dahil her tür tepkiyi ortaya koyacağız” dedi.

AKP’den ses yok

CHP’li milletvekilleri 24 saatlik açlık grevlerinin ardından bir basın açıklaması daha gerçekleştirdi. Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, tüm girişimlerine karşın iktidar partisinden bir yanıt alamadıklarını belirterek, “Aileleriyle görüşme talepleri dahi karşılanmadı. Başka eylemler de düşünüyoruz. Bedenlerini ölüme terk etmemek için elimizden geleni yapacağız” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler