Fikri Sağlar'dan Sözcü gazetesine yapılan operasyona tepki

CHP Mersin milletvekili Fikri Sağlar, Sözcü gazetesine önceki gün gerçekleştirilen operasyona tepki göstererek, "Laik demokratik cumhuriyetimizin ve Atamızın yegane yılmaz savunucularından olan Sözcü Gazetesinin yöneticilerine yapılan operasyonu şiddetle kınıyorum" dedi.

Yayınlanma: 21.05.2017 - 15:07
Abone Ol google-news

Fikri Sağları'ın açıklaması şöyle:

Laik demokratik cumhuriyetimizin ve Atamızın yegane yılmaz savunucularından olan Sözcü Gazetesinin yöneticilerine yapılan operasyonu şiddetle kınıyorum. Uydurma suçlarla gözaltına almalar; muhalif basını susturmaya, sindirmeye ve korkutmaya yöneliktir.

15 Temmuz Hain Darbe Girişimi sonrası FETÖcüler ile masum insanların birbirine karışan tutuklamaları bugün akılalmaz bir şekil almıştır. At izini it izine karıştıranlar; Ulusal Kurtuluş Savaşımızın ilk adımı olan 19 Mayıs sabahı bu haksız ve hukuksuz operasyonu düzenleyerek Cumhuriyet ve Atatürk alerjisini açığa vurmuştur. Kendisi gibi düşünmeyen herkesi susturmaya çalışan bu yoksul zihniyet; ne hukuku siyasallaştırarak, nede basının sesini kısarak bizleri doğru söylemekten alıkoyamayacaktır. Çünkü biz inanıyoruz ki; hukuk ve basın özgürlüğü demokratik ülkelerin olmazsa olmazıdır.

Türkiye’deki yargı mensuplarını Türk adaletinin üstüne çöreklenmiş siyasi zihniyetten bir an önce temizlemeye ve adaleti sağlamak adına göreve çağırıyoruz. Toplumu bilinçlendirmek, mevcut iktidarı uyarmak olan gazetecilik görevinin suç olarak kabul edilmediği bir Türkiye özlemiyle Sözcü ailesine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon