CHP'de gençlik buluşması... ‘Birleştirici olun’ talimatı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin gençlik kolları başkanlarını topladı. Kılıçdaroğlu, gençlere “Bu referandumda tüm kesimlerle çalıştık. Biz, hiç kimlik siyaseti yapmadık. Bu süreçten sonra da bu birlikteliğe devam” talimatı verdi.

Yayınlanma: 21.05.2017 - 23:34
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 81 ilden gelen gençlik kolları başkanlarıyla buluşurken, gençlik kolları başkanlarına “Yeni bir dil ve söylemi ancak gençler oluşturabilir. O dil ve gençlik ülkeyi bir adım öteye sıçratacaktır. Bu süreçten sonra da bu birlikteliğe devam. Birleştirici güç olduğumuzu gösterin” talimatını verdi.

CHP Genel Merkezi’nde 81 ilin gençlik kolları başkanlarıyla buluşan Kılıçdaroğlu’nun görüşmesi yaklaşık 3 saat sürdü. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen buluşmada, edinilen bilgiye göre, 27 başkan söz aldı. Kılıçdaroğlu, buluşmada, gençlik kolları başkanlarını dinleyerek, onların sorularını yanıtlarken, “16 Nisan referandumunu memleket meselesi” olarak nitelendirdi. Kılıçdaroğlu, “16 Nisan’da mesele memleket diyerek, Türkiye demokrasisine önemli bir katkı koyduklarını” belirterek, “Ekonomimiz bağımsız değil. Üreten bir memleket olmalıyız” dedi. Anadolu’nun üretemediği için içinin boşaltıldığını ve sağa kaydığını ifade eden Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin gençliğinin daha çok okuması, tarihini iyi bilmesi ve geleceği konuşması gerektiğinin altını çizdi. Kılıçdaroğlu, genç başkanlara, “Sosyal demokrasiyi iyi öğrenmeli, bilgiye dayalı söylem geliştirilmeli. Yeni bir dil ve söylemi ancak gençler oluşturabilir. O dil ve gençlik ülkeyi bir adım öteye sıçratacaktır” dedi.

‘Birlikteliğe devam’

Atatürkçülüğü, özgürlük ve bağımsızlığı savunmayı, sürekli öğrenmeyi öğütlediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, gençlere, “Bu referandumda tüm kesimlerle çalıştık. Biz, kimlik siyaseti hiç yapmadık. Bu süreçten sonra da bu birlikteliğe devam. Birleştirici güç olduğumuzu gösterin” talimatını verdi. Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin geleceğine yönelik seçim stratejisini ise “özgürlükçü demokrasi, üreten Türkiye, güçlü sosyal devlet ve sürdürülebilirlik” şeklinde sıraladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler