Yarkadaş: Her yerinizden zulüm akıyor

CHP'li Yarkadaş, Fransız gazeteci hakkında soru önergesi verdi. Keyfi gözaltılara tepki gösterdi. Gözaltındakilerin fotoğraflarını paylaştı.

Yayınlanma: 22.05.2017 - 14:37
Abone Ol google-news

CHP istanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, hakkında sınır dışı kararı olmasına rağmen gözaltında tutulan gazeteci Depardon'u meclis gündemine taşıdı. Yarkadaş, 30 kişinin gözaltına alınmasını da eleştirdi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Yarkadaş " Gazeteciyi neden gözaltında tutuyorsunuz?" diye sordu.

Yarkadaş, National Geographic Dergisi için fotoğraf çekmek amacıyla Türkiye'ye gelen Mathias Depardon adlı Fransız gazetecinin durumuna verdiği soru önergesiyle dikkat çekti. Yarkadaş, "Fransız gazeteci, 12 gündür tek kişilik bir hücrede sınır dışı edilmeyi bekliyor" dedi.

Depardon'un sınır dışı kararına rağmen gözaltında tutulduğunu belirten Yarkadaş, "FETÖ'den tutuklu papazı Trump istedi. Sanırım gazeteci Depardon için de Macron'un aramasını bekliyorlar. AKP dünyayla artık sadece bu yolla irtibat kurabiliyor ve gazeteciler bu yüzden rehin tutuluyor" ifadesini kullandı.

"SÖZCÜ ÇALIŞANLARINI SERBEST BIRAKIN"

CHP İstanbul Milletvekili Yarkadaş, medyaya yönelik keyfi uygulamaların son örneğinin Sözcü'de yaşandığını da hatırlattı. CHP'li vekil, "Sözcü, sadece ve sadece gazetecilik yaptığı için baskıya maruz kalıyor. Sözcü çalışanları günlerdir gözaltında... Uydurma bile denilemeyecek suçlamalarla gözaltında tutuluyorlar. Sözcü çalışanları derhal serbest bırakılmalıdır" dedi.

HER YERDEN ZULÜM AKIYOR

Yarkadaş, açıklamasında hak ihlallerine de vurgu yaptı. Son iki günde Ankara ve İstanbul'da 30 kişinin hak arama eyleminde gözaltına alındığını vurgulayan Yarkadaş "AKP'nin her yerinden zulüm akıyor. Üç kişinin bir araya gelip açıklama yapması fiilen yasak" dedi.

AKP'nin uygulamalarının darbe dönemlerini bile aratır hale geldiğini söyleyen Yarkadaş, "Şu fotoğraflara bir bakın... Kadıköy'de HAYIR PLATFORMU'nun üyelerine yapılan muamele bu... Hak arayan insanlara reva görülen uygulama bu... Zulmünle birlikte tarihe karışacaksın AKP" dedi.

İktidarın sorun çözme yeteneğinin olmadığını belirten Yarkadaş "Nuriye ve Semih'i gece yarısı operasyonuyla gözaltına alıyorlar. Sorunu çözmek yerine sorun yaratıyorlar" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler