Eren Erdem o skandalı sordu: Askeri birliklere mazotu terör örgütü mü veriyor?

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, PKK’ye yönelik eş zamanlı operasyonun ardından skandal bir iddiayı Me​clis gündemine taşıdı.

Yayınlanma: 24.05.2017 - 09:32
Abone Ol google-news

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından dün yapılan açıklamada, Batman, Hakkari, Şırnak, Mardin, Bitlis, Siirt ve Sivas'ta eşzamanlı operasyon gerçekleştirildiği belirtildi. 7 ilde eş zamanlı olarak gerçekleşen PKK/KCK operasyonunda, Doğu ve Güneydoğu'daki askeri birliklere akaryakıt taşıyan firma yöneticisi ve çalışanı 46 şüpheli gözaltına alındı.

 ASKERİ BİRLİKLERE MAZOTU TERÖR ÖRGÜTÜ MÜ VERİYOR??

 Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’a verdiği soru önergesinde, askeri birliklere akaryakıt taşıyan firmalar üzerinden PKK’nin ne kadar gelir elde ettiğini soran CHP’li Erdem, konuya ilişkin herhangi bir soruşturma açılıp açılmadığını da sordu.

Önerge gerekçesinde, şüphelilerin “PKK/KCK bölücü terör örgütüne finansman sağlamak, edimin ifasına fesat karıştırmak, 5607 sayılı Kaçakçılık Kanunu'na muhalefet ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” gerekçesiyle gözaltına alındığı belirten Erdem, Bakan Işık’a şu soruları yöneltti:

 AKARYAKIT TRANSFERİ ÜZERİNDEN TERÖR ÖRGÜTÜ NE KADAR GELİR ELDE ETTİ?

1. Güneydoğu'daki askeri birliklere akaryakıt taşıyan şirketlerin PKK'yla ilişkisi olduğu iddiası doğru mudur? Şu ana kadar kaç kişi bu suçtan gözaltına alınmıştır?

2. İddia doğruysa, akaryakıt taşıyan firmalar üzerinden PKK’nın ne kadarlık bir gelir elde ettiği düşünülmektedir? Bu şirketlerden ne kadar süredir akaryakıt alımı gerçekleşmektedir?

3. Askeri birliklere akaryakıt taşıyan firmalar hangi işlemlerin ardından hangi usullere göre belirlenmektedir?

4. Terörle mücadele adı altında terör örgütlerine finansman sağlanmasının sorumluları hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?

5. Askeri birliklere akaryakıt taşıyan bu firmalar hangi birimlerce denetlenmektedir?

6. Askeri birliklere sattığı ürün sonrası benzer suçlardan bugüne dek kaç kişiye dava açılmıştır, kaç kişi ceza almıştır??

 Askeri birliklere akaryakıt taşıyan firmalara PKK operasyon: 46 kişi gözaltı

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler