'Hayır'ı büyüterek aydınlığa çıkacağız'

‘Hayır’ı büyütme turlarını sürdüren Kılıçdaroğlu, Perinçek’le bir araya geldi, referandumun ardından yaşananları masaya yatırdı.

Yayınlanma: 25.05.2017 - 22:55
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘hayır cephesi’ne yönelik başladığı parti liderleri ziyaretleri kapsamında Vatan Partisi Genel Başkanı Doğru Perinçek’i ziyaret etti.

Edinilen bilgiye göre toplantıda Perinçek, bir dahaki seçimin kazanılması için Vatan Partisi’nin stratejisini anlattı. Bununla ilgili üç başlık sıralayan Perinçek ilk olarak “Türkiye’yi terörle mücadeleyi savunan kişi yönetmeli. Terörle yanyana olan bir kişinin veya cephenin kazanma şansı yok” dedi. Diğer iki önemli konunun da “üretim ekonomisi ve komşularla barışı savunma” olduğunu söyleyen Perinçek, bu üç başlık sağlandığında adayın önemli olmadığını kaydetti. Perinçek, parlamenter demokratik sisteme dayalı bir anayasa tartışmalarının ise seçim kazanılmadan bir anlamı olmadığını, ilk hedefin Meclis’i ve Cumhurbaşkanlığını kazanmak olması gerektiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu ise toplantıda, “hayır” buluşmalarının önemine dikkat çekerek, “Türkiye, demokrasi ortak paydasında buluştu. Türkiye’nin birliğinin, bütünlüğünün vurgulanacağı, güçlü bir demokrasiyi sağlayacak, üretimde, eğitimde her alanda Türkiye’yi daha ileriye taşıyacak bir harekete ihtiyaç var” dedi. CHP’nin terörle mücadele konusundaki kararlılığının altını çizen Kılıçdaroğlu, “Teröre karşı, özellikle Türkiye’nin üniter yapısını, bir arada, barış ve huzur içinde yaşama anlayışını koruyacak bir beraberliği, birlikteliği hep birlikte büyütmeli, arttırmalıyız” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu ve Perinçek toplantının ardından basına açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu; herkesin rahatlıkla düşüncelerini ifade edebildiği, hapisanelerinde gazetecilerin olmadığı, masum insanların baskı altına alınmadığı bir Türkiye’yi özlediklerini ve bu çerçevede bir hareketi hep birlikte desteklediklerini söyledi, “Son referandum sürecinde ‘hayır’ oyunu kullanarak demokrasiye katkısını sunan bütün unsurlar, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları, yine birlikte hareket edebilirsek, Türkiye’yi aydınlığa ve huzura çıkarmış olacağız” dedi.

Gazetecilerin de sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın Brüksel’e hareketi öncesi FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan iş adamı Ömer Faruk Kavurmacı’nın tahliyesine ilişkin, “Varsa bilgiler belgeler, ortaya konulsun” dediğinin anımsatılması üzerine “Hapisanelerinde 150’ye yakın gazeteci uyduruk gerekçelerle tutuklanırken, bir kişinin serbest bırakılması ve buna göz yumulmasını asla kabul etmiyoruz. Bir kişinin serbest bırakılması tamamen siyasi otoritenin beklentileri ve talimatlarıyla gerçekleşmiştir. Hangi belgeden söz ediyorsunuz, hangi belgeden. Gelişmeleri bilmiyorlar, yeteri kadar özümsemiyorlar. Bunları arzu ederlerse daha farklı bir düzlemde konuşuruz” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler