Erdoğan'dan Brüksel dönüşü geri adım... Bahçeli’ye kıyamadı

Erdoğan, Brüksel’e giderken başka, dönerken başka konuştu.

Yayınlanma: 28.05.2017 - 05:44
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Brüksel’e giderken, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin FETÖ’nün siyasi ayağına dokunulmadığı yönündeki eleştirisine karşı “Onlar kendi işleri ile uğraşsınlar” tepkisinden Brüksel dönüşü geri adım attı. Sorunun Bahçeli’nin sözleri ile ilgili olmasına karşın Erdoğan, “Açıklamalarımın muhatabı Sayın Bahçeli değildi. Birileri Sayın Bahçeli’yi yanlış yönlendirdi” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Brüksel’e gitmeden önce düzenlediği basın toplantısında, Fox TV’nin Bahçeli’nin adını kullanarak “Muhalefet siyasette FETÖ temizliği yapılmadığını iddia ediyor” yönündeki sorusuna sert yanıt verdi. Erdoğan, “Önce bunlar kendi içlerindeki işleriyle uğraşsınlar, onları temizlesinler” karşılığını verdi.

Bahçeli ise bu sözlere “Sayın Cumhurbaşkanı hiç beklemediğim, arzu ve tahmin etmediğim ölçüde grup konuşmamdaki bu sözlerden rahatsız olmuştur. Bu rahatsızlık Sayın Cumhurbaşkanı’nın kendi takdiri, kendi bileceği bir husustur” yanıtını verdi. Bahçeli’nin bu tepkisi Brüksel dönüşü Erdoğan’a soruldu. Erdoğan, sorunun Bahçeli’nin tepkileri ile kurulmasına karşın, “Benim açıklamalarımın muhatabı Sayın Bahçeli değildi. Birileri Sayın Bahçeli’yi yanlış yönlendirdi. Ana muhalefetin başındaki zatın yanlışlarını pazara çıkaran bir cevaptı, ona yönelik idi” ifadelerini kullandı. Dün Kızılcahamam’daki Ülkücü Şehitler Anıtı’nı ziyaret eden Bahçeli konuşmasında bu konuya değinmedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler