Erdoğan’dan parti dizaynı

Anayasa değişikliğinin ardından AKP Genel Başkanlığı’na seçilen Cumhurbaşkanı, partisinin MKYK’sini toplayacak ve en üst yönetim organı olan MYK’yi belirleyecek.

Yayınlanma: 28.05.2017 - 23:03
Abone Ol google-news

Olağanüstü kongrede genel başkan seçilen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bugün AKP MKYK’yi toplayarak partinin en üst yönetim organı olan Merkez Yürütme Kurulu’nu (MYK) belirleyecek. Tüzük değişikliği gereği Başbakan Binali Yıldırım, ‘genel başkanvekili’ olacak. Erdoğan’ın salı günü grup toplatısına da katılması bekleniyor. Kabinede de sınırlı sayıda değişiklik yapılacağı konuşuluyor.

14 kişilik MYK

Partinin 3. Olağanüstü Kongresi’nin üzerinden bir hafta geçmesine karşın yurtdışı gezileri nedeniyle MKYK’yi toplayamayan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bugün toplantı yaparak AKP MYK’yi belirleyecek. Kongrede yeniden oluşan MKYK listesinde genel başkan yardımcıları Şaban Dişli, Nükhet Hotar ve Yasin Aktay liste dışı kalarak MYK’ye de veda etmişti. Erdoğan’ın bugün MKYK üyeleri arasından 14 kişilik MYK’ye atama yapacak. Genel başkan yardımcılarından Mustafa Ataş, Hayati Yazıcı ve Fatih Şahin’in yerlerini koruması bekleniyor. Kongrede MKYK’ye giren Mahir Ünal’ın genel başkan yardımcısı olacağı konuşulurken, Genel Sekreter Abdulhamit Gül’ün yerinin ise kabine değişikliğine bağlı olarak değişebileceği dile getiriliyor.

Erdoğan, tüzükte yapılan değişiklikle getirilen ‘genel başkan vekilliği’ne bugün Başbakan Binali Yıldırım’ı seçecek. Geçen hafta AKP Grup Başkanı seçilen Yıldırım, Başbakan, Grup Başkanı ve Genel Başkan vekili olarak 3 görevi birden yürütecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler