Baydemir: Raporda Ecevit'in adı var “Ne istediniz de vermedik” diyenin adı yok

Hakkında yakalama kararı çıkarılan Osman Baydemir, HDP grup toplantısında konuştu. Baydemir, "Darbeyi Araştırma Komisyonu 141 kişinin beyanına başvurdu. Ama esas başvurulması gereken Cumhurbaşkanı’nın beyanına başvurmadı. Raporda Ecevit'in adı olacak 'Ne istediniz de vermedik' diyenin adı olmayacak. Bu rapor darbeyi saklama, AKP’yi aklama raporudur" dedi.

Yayınlanma: 30.05.2017 - 13:04
Abone Ol google-news

 

HDP Sözcüsü Osman Baydemir, partisinin grup toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Osman Baydemir, hakkında yakalama kararı çıkartılmasının anımsatılması üzerine şunları söyledi: "Yakalama kararı için ortada kaçan biri olması lazım. Siyaset faaliyeti yürütüyorum. Söylediğim her sözün arkasındayım. Dolayısıyla ortada bir kaçma yok. Bu kararın takdirini insanlara bırakıyorum. 4 Kasım'da tutuklanan arkadaşlarımızın duruşu neyse Osman Baydemir'in de duruşu odur. Ben buradayım faaliyetlerimi sürdürüyorum ve sürdürmeye de devam edeceğim. Bir ülkede yargı olmazsa o ülkede maya yok demektir. Biz mahkemelere karşı değiliz."

HDP Sözcüsü ve Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, partisinin grup toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cizre ve Yüksekova'nın il, Şırnak ve Hakkari'nin de ilçe yapılmasına ilişkin açıklamalarını anımsatan Baydemir, "Sen bir ilin ilçeye dönüştürülmesi yetkisini kendinde göremezsin. Bak bakalım Hakkari, Şırnak halkı ne diyor. Şırnak, Hakkari halkı ne derse başımız, gözümüz üzerine kabulümüzdür" ifadesini kullandı.

Osman Baydemir'in HDP grup toplantısında yaptığı konuşmadan satır başları;

En büyük esaret insanın nefsinin esiri olmasıdır, kinine esir olmasıdır. Nefse karşı direnme ayı bütün inananlara kutlu olsun. And olsun ki HDP var oldukça bütün inançların sesi olmaya devam edecektir. Yezidlere karşı mücadelenin adresi HDP olacaktır.

Darbeyi Araştırma Komisyonu 141 kişinin beyanına başvurdu. Ama esas başvurulması gereken Cumhurbaşkanı’nın beyanına başvurmadı.

Raporda Ecevit'in adı olacak “Ne istediniz de vermedik” diyenin adı olmayacak. Bu rapor darbeyi saklama, AKP’yi aklama raporudur. 

FETÖ’cü dediğiniz savcının fezlekesi ile Yüksekdağ’ı Demirtaş’ı tutukluyorsunuz. FETÖ ile iş birliğiniz bu fezlekelerle sürüyor.

Demirtaş'ın “Kirli çetelerle işbirliğin var” dediği polis FETÖ soruşturmasından tutuklu, bu sözünden dolayı Demirtaş da tutuklu.

Yüksekdağ’ın mahkumiyetine karar veren hakim şu an tutuklu. O karar ile Yüksekdağ'ın vekilliği, parti üyeliği düşürüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler