CHP’li Sezgin Tanrıkulu’na 'terör örgütü üyeliği'nden fezleke

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, hakkında “terör örgütü üyeliği”nden fezleke hazırlandığını duyurdu.

Yayınlanma: 01.06.2017 - 08:07
Abone Ol google-news

Meclis Genel Kurulu’nda konuşan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır’da bir başsavcı vekilinin hazırladığı fezlekeyi Meclis’e gönderdiğini söyledi.

 Yasama dokunulmazlığı ve yasama sorumsuzluğundan bahseden Tanrıkulu, “bu ayrımı bilmeyen veya bilerek de davranmayan savcılar ve yargıçlar olduğunu” kaydetti.

 CHP’li vekil “Bizim burada söylediğimiz, bu çatı altında söylediğimiz sözlerin tümü dokunulmazlık değil, sorumsuzluktur. Bu sorumsuzluk bağlamında, hiçbir dava açılamaz, soruşturma yapılamaz ama maalesef durumdan vazife çıkartan, ne oldukları belli olmayan kripto savcılar var” dedi.

 25 yılda olamadığımı AKP iktidarı sayesinde oldum

 Tanrıkulu, Diyarbakır’da 25 yıl avukatlık ve çeşitli insan hakları örgütlerinin kuruculuğunu yaptığını belirterek AKP sıralarına “Türkiye’de örgüt üyesi olamadım ama beş yıldır CHP milletvekiliyim, Diyarbakır’da bir cumhuriyet başsavcısı vekili hakkımda örgüt üyeliğinden fezleke düzenleyerek Meclis’e gönderdi. Kusura bakmayın ama sizin döneminizde oldu. Germek istemiyorum. 25 yıl boyunca avukatlık yaptım, serbest avukatlık yaptım örgüt üyesi olamadım, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bu iktidarı döneminde örgüt üyesi oldum” diye seslendi.

 “Parlamento yargının vesayeti altındadır”

 Meclis iradesinin “tarafsız ve bağımsız olmayan yargıçlar ile savcılara emanet edilmemesi gerektiğinin” altını çizen Tanrıkulu, şunları kaydetti: “Parlamento, şu anda yargının vesayeti altındadır, iddia ediyorum. Şu anda kontrolünüzde olabilir, atayabilirsiniz ama yarın, bu kontrolsüz savcı ve hâkimlerin ne yapacağını bilemezsiniz. O yüzden, masaya yumruğumuzu vuralım, bu yargıçlara karşı, bu savcılara karşı, bu hukuksuzluğa karşı en azından ifade özgürlüğü konusunda masaya yumruğumuzu vuralım. ‘Karışamazsınız’ diyelim, ‘Soruşturma açamazsınız’ diyelim ve bunları bizden önce (bizler muhalefet partisiyiz) sizler söyleyeceksiniz. Bizim hukukumuzu siz koruyacaksınız. Sizin bunu yapmanız lazım.”

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler