Yarkadaş:Ülkeyi saç yolarak mı yöneteceksiniz?

Bergül Varan'ın fotoğraflarını kürsüden gösteren Yarkadaş "AKP gemi azıya aldı! İnsan hakları ihlalleri ve işkence vakalarında patlama yaşanıyor. Utan AKP; bir genç kızın saçları gözaltında yolunuyor ve mendil gibi sallanıyor." dedi.

Yayınlanma: 07.06.2017 - 12:43
Abone Ol google-news
<video:756097><video:756097>

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "İktidar, ayakta kalabilmenin tek yolunun işkence yaptırmaktan geçtiğini düşünüyor. Polis işkence için cesaretlendiriliyor" dedi. Yarkadaş, gözaltındayken saçı yolunan ve mendil gibi sallanan Bergül Varan'ın durumunu da meclise taşıdı.

Gözaltında işkence: “Mehter marşını açıp saçlarımı kökünden kopardılar”

 İŞKENCE ŞİKAYETLERİ ARTTI

 TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Üyesi, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, işkence vakaları ve insan hakları ihlallerinde patlama yaşandığını söyledi. CHP'li vekil, "Mail kutumuza ve Twitter adresimize her gün onlarca işkence, gözaltında kayıp ve kötü muamele ihbarı geliyor. Her biri ayrı bir trajedi..." ifadesini kullandı.

 Son dönemde özellikle yeni doğum yapan kadınların gözaltına alındığı ya da çocuklarıyla birlikte tutuklandığına ilişkin ihbarların arttığına dikkat çeken Yarkadaş, "İktidar adeta kendisini kaybetti. Hukuk, kural yasa tanınmıyor. Muhaliflere karşı, düşman hukuku uygulanıyor" dedi. CHP'li vekil, "FETÖ'ye karşı mücadele bahanesi, her türlü işkencenin kılıfı olarak kullanılıyor. Hiçbir gerekçe, işkenceyi meşru kılmaz; kılamaz" diye konuştu.

 UTANÇ FOTOĞRAFLARI

 Son işkence vakasının İstanbul'da yaşandığını belirten Yarkadaş, İdil Kültür Merkezi'nden gözaltına alınan Bergül Varan'ın fotoğraflarının bunun kanıtı olduğunu belirtti.

 Sosyalist kimliğiyle bilinen Bergül Varan'ın gözaltında saçlarının yolunduğu ve koparıldığını belirten Yarkadaş, iktidara da "Yeter! Bu zulme son verin" diye seslendi. Yarkadaş, "Bu nasıl bir kindir? Bu neyin öfkesidir? Bu işkenceyi yapan polise hesap soracak tek bir iktidar yetkilisi bile yok. Bırakın hesap sormayı, aksine sırtını sıvazlayıp teşvik edecek bir zihniyete sahipler... Yazıklar olsun size ve sahte vicdan gösterilerinize. Sizde vicdanın ve insanlığın zerresi bile yok" dedi. CHP'li vekil, "20'li yaşlardaki bir genç kızın saçlarını yolup onu mendil gibi sallayan polisler, bu cesareti AKP'den alıyor" ifadesini kullandı.

 90'LARIN YÖNTEMLERİ

 Bergül Varan'ın saçları yolunurken aynı anda Mehter Marşı çalındığı ve polislerin müziğe eşlik ederek oyun oynadığını da belirten Yarkadaş, "90'ların yöntemleri OHAL'le birlikte geri döndü. İktidar da bu muameleleri açıktan destekliyor. Ve bu görüntüleri izledikçe haz alıyor. Çünkü; iktidarlarının böyle ayakta kalacağını düşünüyorlar" diye konuştu.

 Bergül Varan'a yapılan işkenceyi TBMM'ye taşıdığını ve Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdiğini belirten Yarkadaş, "Gençlerin saçlarını yolarak ve kökünden kopararak mı ülkeyi yöneteceksiniz? İleri Demokrasi dediğiniz hilkat garibesi bu mudur? Bergül Varan ve diğer işkence mağdurlarından özür dileyecek misiniz?" diye sordu. Yarkadaş, Bergül Varan'ın saçlarının yolunmuş ve koparılmış halini gösteren fotoğrafları Binali Yıldırım ile AKP'li vekillere gönderdiğini de açıkladı.

 İşkencenin bir insanlık suçu olduğunu belirten Yarkadaş, "İşkenceyi yapan kadar ona destek veren ve sessiz kalan da aynı suçun ve utancın ortağıdır" dedi.

 "AKP YÖNETİMİ HAZ ALIYOR"

 Bergül Varan'ın saçlarını koparan polis ya da polisler hakkında hangi işlemin yapılacağını takip edeceklerini de belirten Yarkadaş, şöyle konuştu:

 "İşkence artık sokağa taştı... Ankara'da Veli Saçılık her gün işkence görüyor... Tek suçu işini istemek... Nuriye ve Semih'e gözlerimizin önünde işkence yapılıyor... Anneler üç günlük bebekleriyle gözaltına alınıyor... Suçlarının ne olduğunu kimse bilmiyor... Bergül Varan'ın saçları koparılıyor... Tek suçu AKP karşıtı olmak... Böyle bir ülke yarattı AKP... Her gün vicdanlarımız kanıyor. Tarihin en ağır ve en acı zulümlerini yaşıyoruz. İnsanı insanlığından utandıran manzaralara şahit oluyoruz."

 AKP yönetiminin işkenceyi desteklediğini belirten Yarkadaş, sözlerine şöyle devam etti:

 "Biz yaşananları gördükçe, kahroluyor ve utanıyoruz... Ama ne yazık ki; AKP'nin üst yönetimi bırakın utanmayı, bu görüntülerden adeta haz alıyor. Bunları büyük bir zevkle izliyor ve polisi teşvik ediyorlar. Çünkü gaddar ve zalimler... Talimat vererek yaptırdıkları zulümden medet umuyorlar. İktidarlarının tek güvencesi ve garantisi olarak yaptıkları / yaptırdıkları zulmü görüyorlar. Ama bilsinler ki; zulüm ve baskı iktidarlarını ayakta tutmaya yetmeyecek. Tarih onları gaddarlıklarıyla anacak."

 MENGELE ARTIKLARI

CHP'li vekil sözlerini, "AKP, Hitler'in işkencecisi nam-ı diğer Ölüm Meleği Mengele artıklarından medet umuyor. Çürümüş düzenini bu şekilde ayakta tutabileceğini sanıyor. Ama unutmasınlar ki; bu ateş gün gelir onları da yakar" diyerek tamamladı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler